Åtte gjennom nåløyet

Dette innlegget ble publisert 30. mai 2010 og innholdet kan være utdatert.
Charmeur (e. Florencio/Jazz).

Charmeur stod igjen som vinner av KWPNs bruksprøve våren 2010.

Chapeau Vallère (e. Wittinger/Marlon)

Fem dressur- og tre spranghingster bestod bruksprøven i Driehoekshoeve i Stegeren, Nederland. Dressurbetonte Charmeur e. Florencio/Jazz fikk høyest poengsum av de åtte som gikk igjennom og som nå er offisielt godkjent i KWPN. Fuksen fikk 86,5 poeng totalt – med karakteren 9 for trav, galopp, selvbæring, ridbarhet og dressurpotensial. Det laveste poenget var 7,5 som ble gitt for skrittet. Sammenlagt var Charmeur 2,5 poeng foran nummer to – spranghesten Chapeau Vallère (e. Wittinger/Marlon).

Fløyhingsten fra kåringen i februar var Cover Story (e. Oscar/Corleone). Han ble dessverre trukket fra testen av eier Gert Willem van Norel en dag før den avgjørende «eksamen» fordi den viste middelmådige prestasjoner under sal, og slet med bittkontakten.

Godkjente spranghingster

  • Crespo VDL (Canturo x Candillo), 78,5 poeng
  • Cédric (Cartano x Caletto), 83 poeng
  • Chapeau Valière (Wittinger x Marlon), 84 poeng

Godkjente dressurhingster

  • Chippendale (Lord Leatherdale x Negro) –  77,5 poeng
  • Cadans M (Sir Donnerhall x Pion) –  76 poeng
  • Carlton Hill VDL (Uphill x Vincent) –  82 poeng
  • Charmingmood (Winningmood x Contango) –  76 poeng

Hingstekonkurranser
Hingster som består sin bruksprøve er så godkjent for avl i KWPN. Men de må allikevel året etter delta i KNHS og KWPNs hingstekonkurranse det påfølgende året. Her møtes hingstene og konkurrerer i aldersklasser gjennom vinteren før den endelige vinneren kåres under hingstekåringen i februar.

Også fire eldre hingster har blitt godkjent i KWPN, nemlig fire år gamle Bon Bravour (e. Painted Black), Wilson (e. Koss), Eldorado van de Zeshoek (e. Clinton) og Spartacus (e. Stakkato).

Performance Test
Eierne til de 3-årige hingstene kan velge blant tre perioder for prøven. Våren, høsten eller neste vår. 70-dagerstesten på våren er umiddelbart etter KWPNs kåring i februar. 50-dagerstesten på høsten og 50-dagerstesten den påfølgende våren begynner med to evalueringer av hingstene under egne ryttere. Disse evalueringene er atskilt med cirka tre uker, og bruksprøven begynner cirka tre uker etter den andre evalueringen. Ved begge evalueringene har kåringsnemda rett til å bortvise hingstene fra videre deltakelse. I disse tilfellene kan ikke hingstene delta i den kommende 50-dagerstesten.

Under selve bruksprøven har nemda rett til å bortvise hingster fra videre deltakelse eller å henvise til en senere test. Dette skjer oftest hvis en hingst ansees som for umoden eller hvis det er snakk om skader.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*