Dansk fløyhingst til Sverige

Dette innlegget ble publisert 8. april 2010 og innholdet kan være utdatert.

Diamant de Revel med Søren Knudsen i Herning 2010.

Svenske Westlife AB har gått til anskaffelse av en dansk Diamant de Semilly-sønn.

Den danskoppdrettede hingsten er solgt fra Stald Cajus til den svenske hingstestationen Westlife ved Lotta West. Diamant de Revel er etter Diamant de Semilly og har Quidam de Revel som morfar. Den 5-årige hingsten ble kåret i 2008 og bestod 35-dagerstesten med 830 poeng. I Herning året etter ble han fløyhingst som 4-års og nummer fire ved DRFs championat for 4-åringer. Senest i mars i år vant han en LA-klasse ved hingstekåringen i Herning.

Dette året blir imidlertid hingsten stående i Danmark, i og med at den skal utdannes av Andreas Schou med deltakelse i Falsterbo og Zangersheide som framtidsutsikter for sesongen.

– Det gleder meg enormt at vi har fått denne spennende unghingsten i stallen, fortalte Andreas Schou etter handelen var kommet i orden, og han ser frem til å arbeide med hesten som har vist stort potensial under Søren Knudsen.

Diamant de Revel er helsøster til en sølvmedaljehoppe, og momoren Immerdor er elitehoppe og har oppnådd gullmedalje for sine avkom. Hun er blant annet mor til sølvmedaljehingsten Aston DVH 668, som er far til den norskfødte hoppen Astoria, som ble beste norskfødte hest under Breedersfinalen i sprang i 2009 med en femteplass i finalen.

Kilde: Ridehesten.com

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*