Hingster forvekslet

Dette innlegget ble publisert 11. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

To danske hingster ble byttet om etter beite, noe som har ført til store problemer for eiere og oppdrettere.

Den ene hingsten hadde sprangstamme og ble vist fram som kommende dressurhingst. Hingsten ble ikke anbefalt videre, og ble dermed kastrert. Den andre hingsten, som hadde dressurstamme, ble vist fram som spranghingst og gikk videre til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning denne uken som lovende spranghingst.

Hingstene det er snakk om, Hearty H.V. (e. Heartbeat/Candillo/Caletto I) og Vorks Ramiro (e. Don Romantic/Rambo/Eastern Lad xx), kom hjem fra sommerbeite og ble sendt til samme trener i september 2009. Hearty H.V. ble vist på forbesiktigelsen, med Vorks Ramiro sin identitet, som gangartshingst i november 2009, men ble ikke godkjent. Dommerne mente at den ikke levde opp til forventningene til en Don Romantic-sønn. Hingsten ble deretter sendt tilbake til ”eieren” og kastrert. Den dressurstammede Vorks Ramiro ble derimot vist som spranghingst, og ble uttatt som spranghingst, med Hearty H.V. sin identitet, til hingstekåringen i Herning.

Forvekslingen ble oppdaget av Hearty H.V. sin eier, som på bilder av hesten fikk se at hingsten de trodde var sin egen bare hadde én hvit kode bak, ikke to. Når senere hingstenes brennmerke ble undersøkt, ble tabben oppdaget. Hingsten Vorks Ramiro har nå med sin opprinnelige identitet blitt plassert i gruppen for gangartshingster før hingstekåringen.

Kilde: Tidningen Ridsport

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*