Cabachon til Sverige

Dette innlegget ble publisert 15. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

Den norskkårede hingsten gjorde seg for alvor bemerket i Herning. Nå skal han til Flyinge.

Casall-sønnen skal være stasjonert på Flyinge avlssesongen 2010. Det er kun ett forbehold – hingsten skal besiktiges av AVN i uke 12 hvor han forhåpentlig interimkåres.

Holsteineren er etter Casall/Concerto II/Joost og eies av norske Kristin Andresen og Ib Kirk ved Stutteri Katrinelund i Danmark.Han ris av Stein Endresen, og sammen gjorde de seg godt bemerket under unghestklassene i Herning hvor han oppnådde karakter 8,9 og 9,1 av dommer Bo Kristoffersen. – Han har helt styr på sakene hele banen rundt. En deilig, moderne hest med et fantastisk god avsprang, og en hingst som hopper rasjonelt uten å overhoppe. Han er helt konsentrert om rytteren og vet hva han vil, uttalte dansken.

Cabachon fikk 841 poeng under 35-dagerstesten på Vilhelmsborg i 2008, og ble plassert som nummer fire i unghestchampionatet for 4-åringer. Han vant 5-årschampionatet under AEG i 2009 og ble plassert som nummer 2 i finalen i femårsklassen under Falsterbo Horse Show. Under unghest-VM i Zangersheide ble han beste skandinaviske hest med en 9. plass.

Hingsten ble godkjent i Norsk Varmblod i februar hvor han fikk en eksteriørindeks på 8,5 og sprangindeks på 9,1. Under Hestegallaen ble også Cabachon utvnevnt til Årets Unghest i Norge, og Norsk Varmblod utpekte ham til Beste Spranghest under kåringen.

– Jeg er veldig glad over å kunne forsterke Flyinge hopprogram med en så interessant hingst som Cabachon. Han har selv prestert på internasjonalt toppnivå i sin alderskategori, og han representerer et unikt prestasjonsblod via sin far Casall, uttaler Karl-Henrik Heimdahl – avlsjef på Flyinge. Casall ris for øvrig på høyeste nivå av svenske Rolf Göran Bengtsson.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*