Wynton, Zhivago og Andretti

Dette innlegget ble publisert 9. februar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Under KWPN-kåringen ble det også arrangert finaler i den årlige hingstekonkurransen og fredag kveld var satt av til dressurhingstene.

Kvelden startet med hingstene på det høyeste nivået. Det var kun to hingster med i denne klassen hvor Westenwind startet på Z-nivå, mens Wynton startet det litt mer krevende ZZ-programmet.

Det var Jazz-sønnen Wynton ridd av Madeleine Witte som tok seieren. Han fikk karakterene 8,5 for skritt, 9 for trav og 8,5 for galopp. For bæring og ettergift fikk han 8,5, for allment inntrykk  9 og 8,5 for eksteriør og funksjonalitet. Hingsten som nå er syv år gammel representerte KWPN under Unghest-VM i fjor og endte da på en delt syvendeplass. Wynton vant også fjorårets hingstekonkurranse, da på M-nivå, med Edward Gal i salen.

M-klassen i år hadde 7 startende hvorav flere representerte Holland under unghest-VM i fjor. I år var det Zhivago som tok den samlede seieren. Hingstene har samlet opp poeng underveis gjennom kvalifiseringene. Hingsten etter Krack C/Ulft som ris av Theo Hanzon vant også den siste kvalifiseringen og var den ekvipasjen som hadde flest poeng før finalen. Dommerne ga hingsten 8 for skritt, 8.5 for trav og 9 for galoppen som de beskrev som uttrykksfull og med god selvbæring. For de resterende tre karakterene fikk han 9-tall.

 

 

 

Vinneren av L-klassen ble I.P.S. Andretti etter Special D/Eklatant også ridd av Theo Hanzon. Hingsten har dominert kvalifiseringsklassene på dette nivået og skuffet heller ikke i finalen. Han fikk 7,5 for skritt og 8,5 for trav, mens han for galoppen fikk kveldens høyeste karakter, 9.5. Dommerne var imponert over hvor lett og i oppoverbakke hingsten beveget seg og over at femåringen forble i selvbæring. For selvbæring og allment inntrykk fikk han 9-tall, mens han for eksteriør og funksjonalitet fikk 8,5.

Andreplassen tok Emmelie Scholtens på Apache. Hingsten etter UB40/Inspecteur var veldig spent første del av programmet og ble satt ut av den store TV-skjermen i taket og den elektriske atmosfæren i salen. Men etter hvert som han slappet mer av viste han sine gode kvaliteter. Dommerne ga han 8 for skritt og galopp, mens de belønnet travet med 9. Ellers fikk han 8, 8 og 8,5.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*