Krack C til Flyinge

Dette innlegget ble publisert 14. februar 2010 og innholdet kan være utdatert.


Svenskene har sikret seg nederlandsk dressurblod og avlssjefen på Flyinge skribler om avl.

IPS Krack C (e. Flemmingh/Beajoulais) er en suksessrik dressurhingst, og vil bli presentert for den svenske kåringen på Flyinge i mars. Ad Valk Dressage Horses, som er del av IPS Group, og Flyinge har inngått et samarbeid som innebærer at også flere hingster skal vises den samme helgen.

Tre generasjoner med utgangspunkt i Krack C vil bli vist under svenske «Bruksprovet». Tuschinski (e. Krack C/Pion) og hans tre år gamle sønn Colonel (e. Tuschinski/Goodtimes) som allerede er godkjent i Belgia, vil bli vist sammen med sin far og farfar.

Tuschinski er også kjent som far til norskeide Tailormade Temptation, som vant Stall-Ks 4-årscup på Linnesvollen august 2009. Hingsten har Haarlem (e. Voltaire) på morssiden.

Målet med å innføre disse blodlinjene i Sverige er å forbedre spesielt den svenske typen og få hester som går mer i oppoverbakke og med større skulderfrihet, skriver Flyinge i en pressemelding. – IPS Krack C og IPS Tuschinski er begge spesielt anerkjent for dette og nedarver både typen og bevegelsene til sine avkom.

Krack C har hatt en innholdsrik sportskarriere med Anky van Grunsveen og har i mange år konkurrert på høyeste nivå i dressur. Han har ti godkjente sønner.

Tett på Flyinges avlssjef
Flyinge satser nå også på blogger – eller dagbøker, som kanskje er et mer presist begrep ettersom man foreløpig ikke har mulighet til å kommentere på innleggene. Flyinges avlssjef, Karl-Henrik Heimdahl og 23 år gamle Petra Wikberg som går på Hippologprogrammet skal fortelle om sine mot- og medganger. Karl-Henrik skal etter planen skrive én gang i uken, og du kan også sende inn spørsmål til ham. Men ifølge ham selv var ikke dette noe han hadde veldig lyst til å gjøre.

Utdrag fra innlegget 12. februar 2010:

”Jag vill inte – sa jag…. Jag kan inte. Jag är van att skriva faktatexter –  sa jag….Det skall vara väl underbyggt och jag är inte speciellt rolig – sa jag….

Ja ja ja, bla bla bla – sa de….Så nu sitter jag här med min blogg!! Precis som om jag inte hade nog att göra på dagarna”

Følg dagbøkene på www.flyinge.se.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*