Hingstebonanza

Etter dagene vi tilbrakte i Holland sitter vi igjen med følelsen av at vi har sett praktisk talt hele den hollandske stamboken.

Gjennom hingstekonkurransene i sprang og dressur fikk vi se et utvalg fem, seks og syv år gamle hingster, i tillegg til flere eldre avlshingster. Torsdag kveld som var satt av til spranghingstene var det også avskjed med 19 år gamle Anthem (Dutchboy/Ecvalan), som har vært suksessrik på sprangbanene med sin amerikanske rytter Laura Kraut. Han har 18 internasjonale Grand Prix-seirer på samvittigheten, den siste vant ekvipasjen senest sommeren 2009 i Madrid.

Avskjed med Anthem.

Mens fredag kveld stod i dressurens tegn og vi blant annet fikk presentert et utvalg kårede Jazz-sønner. Jazz (Cocktail/Ulster) ligger for øyeblikket på førsteplass på World Breedings hingsterangering. Gribaldi ble også behørig feiret for sitt bidrag til både sport og avl.

Lørdag formiddag var det så tid for utnevnelser av forskjellige slag. Her om den ene avlsmatadoren etter den andre inn på banen. Spreke, men en smule overvektige hingster fikk vist seg fram for det avlsinteresserte publikum. Norge var også litt representert. Morten Djupviks OL-hest, Bessemeind’s Casino ble vist fram i hånd, mens den norskkårede fullblodshingsten Albaran xx tok rytteren sin med på en spretten tur i sitt 18. år.

Corland (Cor de la Bryere/Landgraf I) viste seg fram i en alder av 21 år.

Vi ble nok mest imponert over Concorde, som i en alder av 26 (!) år travet rundt med Eric van der Vleuten på ryggen. Svett og med kjempelang pels minnet ham mer om en glad ponni. Det er helt tydelig at disse hestene blir passet på etter alle kunstens regler. For den spranginteresserte delen av redaksjonen var det absolutt mest stas å få se Corland – som er far til redaksjonens avlshoppe –  og Clinton, Numero Uno, Heartbreaker og Berlin. Gøy var det også å se Hamlet, far til verdensener Hickstead som tok OL-gull i Hong Kong med Eric Lamaze.

For den dressurinteresserte ble det også gjensyn med noen gamle helter lørdag formiddag. Vi fikk blant annet se den nå 18 år gamle Krack C, Negro og Jetset D.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar