Snart kåring

Dette innlegget ble publisert 5. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Alle forbesiktigelsene er nå gjennomført i Holland.

I begynnelsen av februar vil 117 spranghingster og 75 dressurhingster møte kåringskommisjonen igjen. De skal så gjennom en ytterligere utsilingsprosess før det blir klart hvilke som får tillatelse til å virke i avlen.

I løpet av den første uken i februar vil hingstene bli vist og bedømt igjen. Onsdag og torsdag vil spranghestene løshoppes og bli vurdert på eksteriør, blodlinjer og potensiale før det blir klart hvilke som går videre til den siste runden. Fredagen er satt av til løsvisning av de dressurbetonte hingstene, før det blir annonsert hvilke som går videre  til den tredje og siste runden.

De  hingstene som går videre vil bli vist for hånd i skritt og trav. Dommerne vil så vurdere gangartene, eksteriør, potensiale, blodlinjer, helse og eventuelt andre faktorer før de bestemmer seg for hvilke som oppnår kåring.

KWPN vil i år som i fjor også arrangere noe de kaller KWPN College, som er et tilbud til alle som er interessert i å vite mer om hvordan KWPN velger ut sine hester.

I tillegg arrangeres også finalen i den hollandske hingstekonkurransen under kåringen. 4. februar er det finale for spranghingstene, mens dressurhingstene skal i ilden dagen etter. Alle KWPN-hingster som har bestått sin bruksprøve må delta i denne hingstekonkurransen på sitt nivå i to år på rad. Dette er for at hoppeeierne skal få sjansen til å se hvordan hingstene fungerer i sporten.

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*