Blue Hors tar Doolittle ut av avlen

Dette innlegget ble publisert 13. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Stutteriet er ikke fornøyd med hans første føllårgang.

Dermed blir den nå fem år gamle hingsten fjernet fra Blue Hors-kolleksjonen, skriver Ridehesten i dag. Blue Hors Doolittle er etter Blue Hors Don Schufro/Lauries Crusador xx og ble utnevnt til fløyhingst i Dansk Varmblod som treåring. Han vant også 35-dagerstesten samme år.

Blue Hors Doolittle ble ferdigkåret i Dansk Varmblod under kåringen i Herning i fjor.

Hingsten hadde i fjor 131 registrerte føll i Dansk Varmblod og var den nest mest brukte hingsten i Danmark i 2008, kun slått av Blue Hors Zack som toppet listen. I 2009 står han i følge det danske Landscenteret for Hest oppført med 59 bedekninger i Dansk Varmblod og 12 i andre forbund. Dermed er han den trettende mest brukte hingsten i DV i fjor.

– Kun det aller beste bra nok
Direktør ved Blue Hors Esben Møller sier til Ridehesten at han ikke er i tvil om at Doolittle er en fin dressurhest som han nok tror kan nå toppen, men han gjør det også klart at det er forskjell på en god dressurhest og en god avlshest.

– Vi har fått mange henvendelser fra folk som gjerne vil vite hvorfor Doolittle ikke er i vår hingstekatalog i år og det er simpelthen en beslutning vi har tatt på grunnlag av den første følllårgangen, sier Møller.

– Føllene etter Doolittle har generelt ikke hatt den forventede kvaliteten og på en hingstestasjon som Blue Hors med en stor hingstekolleksjon er kun det aller beste bra nok. Det er i hoppeeiernes interesse at også hingstestasjonen selv selekterer i hingstene og dermed holder standarden på et høyt nivå.

– Vi stiller visse kvalitetskrav til våre hingster og føllene etter Doolittle har vist noen felles eksteriørtrekk som vi ikke synes er optimale, selv om de generelt har vært velgående, sier Møller.

Brukt i Norge
Blue Hors Doolittle står oppført med 5 bedekninger i Norsk Varmblod i 2008, mens han i følge deres foreløpige bedekningstall for 2009 ble brukt på 4 hopper.

Da Esben Møller gjestet Stall-K på Kongsberg i høst stresset han nettopp behovet for å tenke kvalitet i avlen. Han fortalte blant annet at han ikke har tid til å vente på føllbesiktigelsene, men at føllene blir vurdert når de kommer inn med hoppene til ny bedekning. Han understreket også hvor viktig det er for dem å være strenge med utvelgelsen for å beholde tilliten hos hoppeeierne. Og som en konsekvens av dette ser det altså nå ut til at Blue Hors Doolittle har avlet sin siste føllårgang.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*