Nytt samarbeid

Dette innlegget ble publisert 4. desember 2009 og innholdet kan være utdatert.

Danske Schou & Skouboe har inngått samarbeid med Paul Schockemöhle, en av Tysklands største hingstestasjoner.

De to hingstestasjonene har inngått et samarbeid. I tillegg har danske Katrinelund også anskaffet seg flere hingster.

I første omgang dreier det seg om to hingster, hvor hvert part eier sin del. Danske Schou & Skouboe kjøpte fløyhingsten Laseros (Last Man Standing/Conteros/Caletto I) etter den påfølgende auksjonen i Vechta for et par uker siden. Etter auksjonen ble så Andreas Schou kontaktet av Paul Schockemöhle, som ønsket å kjøpe halvdelen i hesten. I ettertid har det også kommet i havn en avtale hvor danskene har fått en halvpart i premiehingsten Toulouse e. Toulon/Pardarco som ble vist fram av eier Schockemöhle i Vechta.

Danske Katrinelund har også anskaffet seg flere hingster som skal fremvises i Herning i mars. Igjen har hingstestasjonen valgt å anskaffe seg en fullblodshingst. Tidligere har de tilbudt velkjente fullblodshingster som Port Royal xx, Helenikos xx og Kanudos xx.

Hot Shot xx (e. Spectacular Tide/Saqqara/Persian Bold) er nykåret i Hannoveranerforbundet, og er kjent som Streckers Hot Shot. Hingsten er oppdrettet av Rävdansens stuteri og har for øvrig vært trent av norske Eva Sundby på Øvrevoll. I 2006 vant Streckers Hot Shot det største hekkeløpet i Skandinavia og ble utnevnt til Årets Hinderhest i Norge.

I stamtavlen har han Spectacular Bid, som er mest kjent for å være far til fullblodshingsten Mytens som har virket i hollandsk avl og gitt flere avkom med internasjonale plasseringer i dressur og sprang – i tillegg til flere godkjente sønner. I den tyske avlen er Mytens far til årets nummer to i unghest-VM for 6-åringer i Lion d’Angers, nemlig Mighty Magic e. Mytens/Heraldik/Lavall I. I den danske avlen har Mytens gjort seg mest bemerket med den godkjente sønnen Marquis DVH 813 (e. Mytens/Calypso I/Tumbled xx).

Kristin Andresens nyinnkjøpte hingst fra Hannoveranerkåringen er etter Balou du Rouet.

Ved Hannoveranerkåringen ble det også kjøpt inn en 3-års spranghest, nemlig kat. 65 e. Balou du Rouet/Contender/Grundstein, til Norge. Kristin Andresen sikret seg premiehingsten fr 85.000 euro og Katrinelund informerer om at den vil bli fremstilt i både Norsk og Dansk Varmblod i 2010.

Under hingstekåringen i Mecklenburg som nylig ble avholdt kjøpte også Katrinelund inn en 3-års spranghingst. Katalog nummer 33 er en hannoveraner som har fått navnet Export (e. Escudo I/Trafaret). Faren Escudo I ble for øvrig utnevnt til Årets Hingst i 2009 i Hannoveranerforbundet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*