Norskeid hingst kåret i Tyskland

Sandiego er nå kåret i Mecklenburgforbundet. (Foto: Hilde Haugsrud)

15. desember ble den norskeide hingsten Sandiego kåret for varmblodsavl i Mecklenburgforbundet. Nå ønsker det tyske forbundet å arrangere hoppekåring i Norge.

Sandiego er etter Sandro Hit-sønnen Sancisco som igjen har Rohdiamant/Grundstein I på morssiden og tilhører Stutteri-ML ved Lillian Strand.

– Det er første gang i historien at en pintofarget hingst er kåret i ridestamboken i Mecklenburg, forteller Lillian Strand etter at hingsten ble godkjent av Mecklenburgforbundet.

Sandiego er dermed kåret i Mecklenburg Verband (ridestamboken), Mecklenburg PKS (pinto-stamboken), Norsk Pinto, Norsk sportsponni og han er i tillegg avlsgodkjent for Barock Pinto. Sandiego, som tidligere gikk under navnet San Diego E, vil sesongen 2010 stå på Bråten Gård i Rakkestad.

Lillian Strand kan også fortelle at juniorrytter Katharina Lorentzen og Stutteri-ML har blitt enige om at Sandiego vil bli hennes nye satsningshest i fremtiden. Hingsten vil flytte til sitt nye hjem rett over nyttår.

30-dagers test
Sandiego avsluttet også sin 30-dagers test i Prussendrof denne måneden. Han oppnådde et avsluttende resultat på 7,88 totalt, med følgende underkarakterer:

Interieur Note = 8,75 (6/17)
Trab Note = 7,63 (4/17)
Galopp Note = 8 (2/17)
Schritt Note = 7,25 (8/17)
Rittigkeit Note = 8 (13/17)
Springanlage Note = 7,63 (10/17)

Mecklenburg til Norge
Tidligere i år ble det arrangert en privat dansk varmblods hoppekåring her i Norge og nå vil Mecklenburgforbundet gjøre det samme.

– Stutteri-ML og Bråten Gård har inngått et samarbeid med Mecklenburgforbundet om å arrangere hoppekåring og innregistering av føll, forteller Lillian Strand.  

I den forbindelse vil det bli arrangert en årlig hoppekåring i Norge. Så langt foreligger det ikke noe mer informasjon om selve arrangementet.

1 Comment on Norskeid hingst kåret i Tyskland

Legg inn en kommentar