Unghingst til Katrinelund

Stutteri Katrinelund kjøpte Export-sønnen under auksjonen forrige helg.  (Faksimile: www.pferdezuchtverband-mv.de)Det store danske stutteriet kjøpte en ung spranghingst på auksjon forrige helg.

Katalog nummer 33 etter Export/Trafaret oppnådde kåring i Mecklenburgforbundet og ble så solgt til Katrinelund på den påfølgende auksjonen. Hingsten er en Mecklenburg, men farslinjen er ren hannoveraner og morfaren trakehner. Faren Export er en sønn av Escudo I som nylig ble utnevnt til årets hingst i Hannoveranerforbundet.

Katrinelund skriver på sin hjemmeside at den foreløpig navnløse hingsten representerer det de ser som en optimal kombinasjon av sprang- og foredlerblod og at den representerer nye blodlinjer for den danske avlen.

På sprangsiden har Katrinelund fra før blant annet hingstene Crelido og Cabachon som begge ris av Stein Endresen i sin hingstekolleksjon. Kristin G. Andresen kjøpte halvparten av begge disse hingstene i fjor høst.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar