Fløyhingst til Schou & Skouboe

Dette innlegget ble publisert 22. november 2009 og innholdet kan være utdatert.

(Faksimile: www.oldenburger-pferde.com)I år som i fjor var det danske kjøpere som sikret seg den sprangbetonte fløyhingsten fra Oldenburgerforbundet.

Last Man Standing-sønnen er etter samme stamme og fra samme oppdretter som fjorårets fløyhingst Le Champ Ask. Men det ble ingen ny prisrekord, hingsten gikk for € 80.000, i motsetning til i fjor hvor fløyhingsten gikk for over € 1 million etter en budkrig mellom Tailormade Horses og Stutteri Ask som tilslutt sikret seg hingsten.

– Det var den hingsten som viste størst kapasitet under løshoppingen, sa Andreas Schou fra Schou & Skouboe til Ridehesten etter at handelen var sikret. Men han synes ikke nyervervelsen var like godt gående som Le Champ Ask var i fjor.

Dyr dressurfløy
Den dressurbetonte fløyhingsten derimot tiltrakk seg høyere bud. Den grå hingsten er etter Flemmingh/Instelfürst/Argentinus ble solgt for € 250.000.

Totalt ble 23 hingster fra Oldenburgerforbundet solgt under lørdagens auksjon. Samlet omsetning ble €1.046.000, hvor gjennomsnittsprisen for en kåret hingst var  € 67.692, og en ikke- kåret € 17.000. Oldenburgforbundet opplyser at eksportandelen var 65 prosent og at spanske kjøpere i år var ivrigst og sikret seg 5 hingster.

Mens fra Oldenburger International (OS) ble 17 hingster solgt for tilsammen € 527.500. Gjennomsnittsprisen for en kåret hingst ble her € 47.333, og € 12.688 for de som ikke oppnådde kåring.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*