50-dagerstesten overstått

kwpnleadÅtte hingster fikk torsdag godkjent sin bruksprøve i KWPN.

Fem spranghingster og tre dressurhingster fikk klarsignal av kåringsnemda tidligere i uken, melder KWPN. Hingstene hadde da gjennomgått høstens 50-dagerstest i KWPN.

Biscay etter Contendro I/Lux endte på 78,5 poeng. Brainpower, en annen Contendro-sønn med Guidam på morssiden oppnådde hele 88,5 poeng etter å ha fått fire ni-tall. Nemda mente hingsten hadde utviklet seg meget godt gjennom prøven.

Bodinus etter Padinus fikk 83 poeng, mens Bernini etter Vigo d’Arsouilles/Quick Star fikk 83,5. Chellthago Z etter Chellano Z/Carthago oppnådde 82 poeng og fikk dermed også bestått.

Fløyhingsten best
De tre dressurhestene som bestod avprøvningen var Breezer etter Johnson/Sultan, Bordeau etter United/Gribaldi og Bojengel etter Uptown/Gribaldi. Breezer oppnådde 78,5 poeng og ble berømmet for god arbeidsvilje, mens Bojengel fikk 81 poeng. Årets fløyhingst i KWPN, Bordeaux, fikk 82 poeng, og ble beskrevet som en meget balansert hingst med en super galopp.

Under kåringen i feburar i år uttalte kåringsnemda at dette var en så godt som komplett hingst med god selvbæring og løshet. Bordeaux er oppdrettet av Lisman Stables og eies av Joop van Uytert og Paul Schockmöhle.

Årets reservefløy, Beau etter Lingh/Ferro, måtte avbryte testen tidligere i måneden. I følge KWPN presterte ikke hingsten på et tilfredstillende nivå og ble dermed bedt om å forsøke igjen til våren.

Hingstekonkurranse
Hingster som består sin bruksprøve er så godkjent for avl i KWPN. Men de må allikevel året etter delta i KNHS og KWPNs hingstekonkurranse det påfølgende året. Her møtes hingstene og konkurrerer i aldersklasser gjennom vinteren før den endelige vinneren kåres under hingstekåringen i februar.

Årets første runde ble arrangert i Assen i slutten av oktober, hvor blant annet norske Linn Kvernes var til start med to hingster. Neste konkurranse finner sted i Hengelo på onsdag.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar