Stutteri-ML fornøyd med årets sesong

Royal Olymp fikk 23 hopper i år. Stutteriets to hingster fikk tilsammen 43 hopper denne sesongen.

– Stutteri-ML har på sine to avlshingster, Royal Olymp og San Diego E bedekt tilsammen 43 hopper denne sesongen. Avlshingsten Royal Olymp er den mest benyttede dressur avlshingsten i Norge, avlssesongen 2009 med hele 23 bedekninger, sier Lillian Strand fra Stutteri-ML.

Royal Olymp er en 12 år gammel hingst som ble kjøpt inn av Stutteri-ML i fjor og endelig kåret i Norsk Varmblod på Brunstad i januar i år.

Hingsten er etter Rohdiamant/Florestan og han er kåret i Mecklenburg, Oldenburg (hvor han ble premiehingst), Brandenburg-Anhalt, Sachsen-Thüringen, Rheinland, Westfalen, de sydtyske forbund og i Finland.

Stutteri-MLs andre hingst er den fargede mecklenburgeren San Diego E. Han er etter Sancisco, som er en Sandro Hit-sønn med Rohdiamant/Grundstein I på morssiden. Han ble kåret i Norsk Pintoforbund i mars i år.

– Han oppnådde 20 bedekninger denne sesongen. Det mest spennende er at hovedtyngden av hans hopper er dressurhopper av meget god kvalitet. Så som DV, NV, SWB, KWPN med flere. Flere av disse hoppene har resultater fra LA til Intermediare I, forteller Lillian Strand.

Lillian forteller at hoppeeierne som har brukt han har valgt han selv om de kun vil få Norsk Pinto-papirer og dermed ikke vil kunne stille i for eksempel Norsk Breeders Trophy.

– De har svart at de valgt å benytte han for hans gode type og bevegelser. Det ikke papirene de rir på, men hesten, sier Lillian som håper å vise han på NVs hingstekåring neste år.

– Begge Stutteri-ML sine hingster vil bli stående på stasjon hos Nina Karstensen på Bråten Gård kommende avlsesong, avslutter Lillian.

San Diego E fikk 20 hopper i år.

3 Comments on Stutteri-ML fornøyd med årets sesong

  1. Det er vel ganske sannsynlig at de som velger å bruke en unghingst på fra pintoforbundet til sine meritterte hopper, og dermed registrerer avkommet i NPF, gjør det fordi de ønsker seg et pintofarget avkom?

    Og er det ikke å foregripe begivenhetene å si at de som har brukt hingsten har gjort det til tross for at den ikke er godkjent av Norsk Varmblod ENDA? At kåringsnemda vil bedømme ham for alt annet enn fargen er jeg sikker på, men en hingst som bare er 1.57 som treårs er allerede der “utenfor spec”.

    Ellers er pågangsmot og ambisjoner gøy!

  2. Jeg har foretatt en rettelse i teksten angående San Diego E da bruken av ordet “enda” fremstod som uheldig i denne sammenheng. Vi beklager hvis det har ført til misforståelser.

Legg inn en kommentar