Quite Easy 958 selges

Dette innlegget ble publisert 13. oktober 2009 og innholdet kan være utdatert.

Quite Easy (e. Quidam de Revel/Landgraf I) (foto: Flyinge.se).
Flyinge selger den populære avlshingsten til Frankrike.

Hingsten etter Quidam de Revel/Landgraf I har stått hos Haras de Brullemail i Frankrike siden 2007, hvor han har vært mye brukt med over 200 hopper hvert år. Flyinge har aktivt søkt en kjøper til Quite Easy og har nå kommet til en avtale med Haras de Brullemail, skriver Flyinge i en pressemelding. Hingsten blir dermed stående på hingstestasjonen og fortsetter avlskarrièren i Frankrike.

Hingsten har vært mye brukt i Sverige, og har til sammen 1217 registrerste avkom. Han vil fortsatt være tilgjengelig for svenske hoppeeiere via frossen og eventuelt fersk sæd.

– Salget av Quite Easy er et resultat av et kontinuerlig oversyn av Flyinges hingsteprogram. Etter å ha vært flittig brukt av svenske hoppeeiere med et stort antall avkom i Sverige, tror vi at Quite Easy kan gjøre en stor innsats i den franske hesteavlen, sier Karl-Henrik Heimdahl, avlssjef på Flyinge.

Videre informerer Flyinge om at oppfølgingen av årets avlssesong pågår, og at den kan resultere i at også andre hingster i Flyinges eie kommer for salg.

Quite Easy er blant annet far til den norskfødte hingsten Quite Expensive, som er oppdrettet av Solveig Sundfær.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*