Paridon Magi, Belamour, Deja og Bellagio

Paridon Magi og Caroline Palmgren utfører et bytte under Unghest-VM i Verden i år. I helgen ble de svenske championatvinnerne kåret på Flyinge.

Paridon Magi tok seieren i 6-års klassen. Don Primero/Napoleon-sønnen som ble ridd av Caroline Palmgren vant klart med 86,6 prosent. Andreplassen gikk til Rhojan og Anna Svefors med 81,2 prosent. Rhojan er etter Rubin Royal/Corland.

Vinneren av den innledende runden, Scharmeur ridd av Malin Rinné, fikk en total på 81 prosent og måtte dermed ta til takke med tredjeplassen. Men som den høyeste plasserte hesten som deltok i svensk Breeders ble han vinneren av svensk breeders 2009. 10 av de 17 hestene som startet klassen kjempet også om breederstittelen.

Scharmeur er en kåret hingst etter Schwadroneur/Napoleon og oppdrettet av Lise-Lotte Ljung. Han ble beste svenske hest i seksårsklassen i Unghest-VM i år med sin 15. plass i finalen.

Belamour beste 5-års
Belamour og Susanne Gielen representerte Sverige under Unghest-VM i august. I femårsklassen gikk seieren til Belamour 1151 ridd av Susanne Gielen som oppnådde 85 prosent etter å ha endt på fjerdeplass i den innledende runden. Belamour er etter Belissimo M/Lord Sinclair I og kåret i Svensk Varmblod. Han har inngått i Flyinges hingstekolleksjon og står oppført med 56 bedekninger i Sverige i fjor.

Prima Donna etter Don Primero/Admiral ble nummer to etter å ha fått 83,8 prosent av dommerne. Hoppa ris av Anna Nilsson.

Lørdag var det også finale for de fire år gamle hestene. Seieren her gikk til Deja ridd av Anna Svanberg som oppnådde 84,683 prosent. Hoppa er etter Silvano/BH Don Schufro. Like bak med 84,533 kom den kårede hingsten Santiago 1176. Han er etter Saigon/Flemmingh og ris av Yvonne Österholm. Tredjeplassen tok Isac ridd av Minna Telde. Hip Hop-sønnen fikk 83,517 prosent.

Vinneren av den innledende runden Maserati, ridd av Olof Axelsson, ble nummer fire.

3-års championat
Også de helt unge dressurhestene har sitt eget championat. Denne klassen ble vunnet av Bellagio etter United/Esteban ridd av Yvonne Österholm fulgt av I Do Kiss etter French Kiss/Donnerfly ridd av SIgrid Bergåkra Berglund.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar