Ingen avlskarriere for millionhingsten

Fjorårets fløyhingst og prishøydepunkt fra Vechta vil ikke kunne virke i avl.

I følge Tidningen Ridsport har Esben Møller fra Stutteri Blue Hors uttalt i et intervju med Magasinet Hest at tre år gamle Le Champ Ask vil bli siktet inn mot en sportskarriere etter at det viste seg at han hadde for dårlig sædkvalitet.

Det var i slutten av april i år, en drøy måned etter at han ble utnevnt til fløyhingst i Herning, at det ble kjent at hoppene premiehingsten hadde blitt brukt på ikke var drektige.

Esben Møller kjøpte hingsten etter Last Man Standing/Contender for hele 1,1 million euro under Oldenburgforbundets auksjon i Vechta etter at han ble utnevnt til fløyhingst i fjor høst.

– Avlshingst blir han aldri
Han ble så fløyhingst også under Dansk Varmblods kåring i Herning i mars i år etter å ha fått hele to 10-tall for sin prestasjon under løshoppingen. Men noen avlskarriere blir det altså ikke.

– Vi hadde kunnet sende han tilbake til selgerne og få pengene tilbake, det stod selvfølgelig i kontrakten når det handlet om slike summer. Men vi har forhandlet frem en betydelig lavere pris og beholder han i stedet som konkurransehest. Avlshingst blir han aldri, sier Esben Møller til Magasinet Hest.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar