Årets 4-årsvinnere

Mette Hansson på sin egenoppdrettede Vivelstads Renoir.Vivelstads Renoir og Aathens Amon ble beste 4-åringer i Norsk Varmblod 2009.

Det var få til start, men god kvalitet på de 4 år gamle hestene under eliteskuet.

Nok en gang møttes Vivelstads Renoir og Tobajo Pik Disney i klassen for 4 år gamle dressurbetonte hingster og vallaker.

Tobajo Pik Disney er en kåret hingst etter Tobajo Picez, men måtte under 4-årstesten se seg slått av Vivelstads Renoir. Denne hingsten etter De Noir/Resident som var til kåring i Norsk Varmblod både i 2008 og 2009 uten å oppnå kåringstillatelse har i det siste fått med seg flere flotte sportsresultater.

For et par uker siden gikk han videre til  semifinalen i det danske championatet for 4 år gamle hester og han ble også nummer to i Stall-Ks 4-års Cup i år, kun slått av Tailormade Temptation.

Dommerne under eliteskuet likte også det de så og dermed kunne han også ta med seg tittelen Årets Dressurbetonte 4-åring i Norsk Varmblod. Mette Hanssons hingst kvalifiserte seg under skuet på Stall-K  med karakterene 9 i eksteriør, 9 i skritt og trav, 9,5 i galopp og en samlet gangartsindeks på 9,3. Vivelstads Renoir vant også 3-årstesten på Stall-K i fjor, da med en gangartsindeks på 8,9.

Merethe Buer på Aathens AmonDen kårede dressurhingsten Tobajo Pik Disney kvalifiserte seg på Tune under region 4s skue. Der overbeviste Tobajo Picez-sønnen som har Walt Disney I som morfar ikke uventet også på sprangdelen. Han fikk en gangartsindeks på 8,7 med delkarakterene 8 – 8,5 – 9 – 9. For løshoppingen fikk han 8,5 i teknikk, 9 i kapasitet, 8,5 i galopp og 8,5 i samarbeid/prestasjon. Mens han eksteriørmessig endte på 8,5 – 8,5 – 8 – 7,5 – 8,5 – 9 og helhet på 8,5.

Også Tobajo Pik Disney har hevdet seg på dressurbanene i år med to seire i kvalifiseringer til Stall-Ks 4-års Cup med over 80 prosent og en femteplass i finalen.

Beste 4-årige spranghest
Aathens Amon kvalifiserte seg også på Tune hvor han ble beste spranghest. Vallaken som også er etter Tobajo Picez men med Falleur på morssiden kvalifiserte seg med karakterene 7,5 for teknikk, 8 for kapasitet, 8,5 for galopp og 9 for ridbarhet. Det ga en sprangindeks på 8,4.

Som eneste spranghest i sin klasse tok han tittelen Årets Sprangbetonte 4-åring i klassen for hingster og vallaker. Men også han oppnådde plassering i sporten under arrangementet på Linnesvollen.

Søndag ble han nummer 3 i Avlshest.nos 4-års championat.  Her fikk han karakterene 7 i teknikk og kapasitet og 7,5 i ridbarhet, hvilket ga et snitt på 7,17.

Athens Amon er oppdrettet av Gro Kjenner og Petter Haugen, men eies nå av Tormod Bakke Johnsen.

2 Comments on Årets 4-årsvinnere

  1. Det ville i beste fall ha vært usportslig å stille en hest med dårligere gang foran en annen bare fordi den var kåret.
    Unghester er heller ikke alltid stabile, og kan ha gode og dårligere dager – så det er bra når dommerne dømmer det de ser den dagen, og ikke lar seg styre av tidligere resultater.

Legg inn en kommentar