Westpoint vant

KWPN-hingsten Westpoint vant 6-års kvalifiseringen.KWPN-hingsten Westpoint vant kvalifiseringsklassen for de seks år gamle hestene i Verden.

I formiddag var det seksåringenes tur til å kjempe om finaleplassene under Unghest-VM i dressur. Etter at tyskerne og danskene tok mer eller mindre rent bord i femårsklassen i går, ble det de hollandske fargene som gikk til topps etter at 36 seks år gamle hester fra hele Europa hadde vist seg for dommerne.

Westpoint er en sort hingst etter Jazz/Michelangelo og representerte det hollandske avlsforbundet sammen med sin rytter Emmelie Scholtens.

Dommerne ga han 9 for trav, 8,5 for skritt og 8,8 for galoppen. For ridbarhet fikk han 7,8, antagelig et resultat av et par litt spente øyeblikk i et ellers vel presentert program. For helhetsinntrykk fikk han karakteren 8,8 og det ga en totalkarakter på 8,58

Westpoint ble nummer to i KWPNs hingstekonkurranse tidligere i år, kun slått av Wynton, en Jazz/Matador-hingst som i dag ble nummer ti med en totalsum på 7,98.

Men om nederlenderne i dag stakk av med førsteplassen var de seks neste plasserte hestene tyske. Nummer to ble Florinero, en hannoveranerhingst etter Fürst Heinrich/A Jungle Prince, ridd av tyske Dorothee Schneider.

Han fikk karakterene 8,4 for trav, 8,5 for skritt, 8 for galopp, 8,8 for ridbarhet og 8,5 for helhetsinntrykk. Dermed endte han på 8,44 totalt.

Tredjeplassen tok Rassolini e. Rubioso/Silvano ridd av tyske Kathrin Meyer zu Strohen. Hingsten fikk en total på 8,4 etter å ha fått 8,7 for trav, 8,5 for skritt og 7,9 for galoppen. Nummer fire ble trakehnerhingsten Imperio 3 ridd av Anna-Sophie Fibelkorn fra Tyskland.

Florinero e. Fürst Heinrich/A Jungle Prince tok annenplassen.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar