Tykes Ares og Evening Star

Maren Olsen Moshølen og Tykes Ares vant breedersfinalen for 5-åringene. Det var få startende, men glade vinnere av breedersklassene i feltritt.

I selve breedersklassen for de fem år gamle hestene var det to til start, men klassen som går i 90 cm var åpen og det var dermed mange flere til start på Linnesvollen lørdag.

Men etter dressuren var det Anne Cathrine Sellæg og fem år gamle Qallwesto som lå i ledelsen etter å ha oppnådd 70,2 prosent. Qallwesto er en svensk varmblodsvallak etter Qalle/Midt-West Ibi-Light.

Den andre breedersdeltakeren, Tykes Ares ridd av Maren Olsen Moshølen lå på en fjerdeplass i klassen totalt etter å ha fått 63 prosent for sitt dressurprogram. Tykes Ares er en norsk varmblodshingst etter Tykes xx.

Etter en omgang på sprangbanen var det fortsatt Qallwesto som lå i ledelsen etter å  ha fått ett riv, mens Tykes Ares også tok med seg en bom.

Men i felten forandret alt seg. Qallwesto og Anne Cathrine Sellæg ble eliminert på hinder og dermed var det Tykes Ares som gikk av med seieren.

Evening Star 6-årsvinner
I seksårsklassen som gikk i en meter var det kun en ekvipasje til start. Merethe Nyhus Sørensen red sin Evening Star, en fullblodshoppe etter Funambule. Paret oppnådde 58 prosent for sitt dressurprogram lørdag morgen.

På sprangbanen produserte de så en nullrunde på den 1 m høye banen. Lørdag ettermiddag var de så siste par ut på terrengbanen på Linnesvollen. Her kom de seg helskinnet rundt uten feil på hinder, men med noe tidsfeil.

Merethe Nyhus Sørensen og Evening Star taklet vannhinderet i fin stil på Linnesvollen lørdag.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar