Populært føllskue

Dette innlegget ble publisert 23. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Tobajo La Coste (e. Alligator Fontaine/Blue Talk xx) oppnådde 7,5 i helhet for sprangbetonte hoppeføll.25 føll hadde funnet veien til utstillingen i Region 1 på Tune lørdag.

1 sprangbetont hoppeføll, 9 sprangbetonte hingsteføll, 6 dressurbetonte hingsteføll, 8 dressurbetonte hoppeføll og et ponniføll hadde funnet veien til Tune Trav og Ridesenter 22. august. Et herlig solskinn gjorde også sitt til at det ble en festdag for både to- og firbeinte. Dommere denne helgen var Cecilia Wallin og danske Lorentz Linnet.

Sprangbetonte hoppeføll
Sagatuns Cartwright (e. Cicero Van T&L/Pontus) ble beste sprangbetonte hingsteføll.Med kun ett startende føll i klassen ble kat. nr. 2 Tobajo La Coste (e. Alligator Fontaine/Blue Talk xx) vinner med karakterene 7,5 for type,  8 for kropp, 8 for bein, 8 for skritt, 7 for trav, 7 for galopp og 7,5 i helhet. Føllet er oppdrettet og eies av Tobajo Sporthorses.

Sprangbetonte hingsteføll
Her oppnådde fire føll en helhet på 8, og de er dermed automatisk kvalifisert til Eliteskuet i Lier neste helg. Kat. nr. 5 Eranthis (e. Tobajo Picez/Cortez) oppnådde karakterene 8 – 9 – 8 – 7 – 7 – 8 – 8. Hingsteføllet er oppdrettet og eies av Mary Best Granly.

Camilla Halvorsen er oppdretter og eier av kat nr. 9. Sagatuns Cartwright (e. Cicero Van T &L /Pontus 497). Med karakterene 9 – 8,5 – 8 – 7,5 – 7 – 7,5 og en helhet på 8 ble dette føllet også klassevinner.

Kat. nr. 10 Tobajo PiriPiri (e. Tobajo Picez/Come Back II) fikk 7,5 – 7,5 – 7,5 – 8,5 – 8 – 8 og 8. Føllet er oppdrettet av Silje Hagren, og eies av Tormod Bakke Johnsen. Tobajo Pik Disney (e. Tobajo Picez/Walt Disney I) ble beste dressurbetonte hingsteføll.Det siste føllet som oppnådde kvalifisering til Eliteskuet i denne klassen var kat. nr. 12 Mellebys Contador (e. Cicero Van T&L/Löjtnantshjärta). Oppdretter og eier er Ann-Mari Bjering Strand. Det knapt fire uker gamle føllet fikk karakterene 8 – 8 – 8 – 8 – 7 – 8 og 8.

Dressurbetonte hingsteføll
Også fire dressurbetonte hingsteføll kan reise til Lier 29. august. Kat. nr. 17 Sirius (e. Louis Vuitton/Bernstein) er én av dem. Føllets oppdretter og eier er Guro Dragsund, som kunne notere seg 8,5 – 8,5 – 8 -8 – 8 -7,5 og 8.

Kat nr. 18 Bergeruds Ares (e. Bergeruds Aragorn/Blue Hors Romanov) fikk 8 – 8,5 – 8 – 7,5 – 8 -8,5 og 8. Bergeruds Ares er oppdrettet og eies av Kristine og Ole-K. Bergerud og har både norskfødt far og farfar.

Kat. nr. 21 Thorsøs Rolls Royce (Blue Hors Rush Hour/Mon Ami) fikk karakterene 8,5 – 8,5 – 7,5 – 8,5 – 8 -8. Føllet er oppdrettet og eies av Lise og Gustav Thorsø Mohr.

Klassevinner her ble kat. nr. 20 Tobajo Pik Disney II (e. Tobajo Picez/Walt Disney I). Helbroren til den kårede avlshingsten Tobajo Pik Disney er oppdrettet av Tobajo Sporthorses, og eies av Trude Hestengen som også rir helbroren. Med karakterene 9 – 9 – 7,5 – 8 – 9 – 8,5 og 9 ble også dette føllet dagens beste føll.

Echina (Briar/Asterix) ble beste dressurbetonte hoppeføll.Dressurbetonte hoppeføll
Blant hoppeføllene med dressurbetont avstamming var det to som utmerket seg med 8 eller bedre i helhet. Kat. nr. 27 Echina (e. Briar/Asterix) fikk 9 – 8,5 – 8 – 9 – 8 – 8,5 og 8,5 og ble klassevinner. Føllet er oppdrettet av Mary Best Granly og eies av Morten Ringsrud og Øivind Instefjord Ødemotland.

Det andre føllet som går videre til Eliteskuet er kat. nr. 29 De Nuit (e. Louis Vuitton/De Niro) med 8 – 8 – 8 – 8,5 – 8,5 – 9 – 8,5. Oppdrettet og eiet av Gry og Alexander Nicolai Trulsrud. De Nuit er for øvrig halvsøster til Årets Føll under eliteskuet i 2008.

Avlshest.no vil fortløpende legge ut flere saker og bildegallerier fra utstillingshelgen på Tune de nærmeste dagene.

Dagens beste føll ble Tobajo Pik Disney II (e. Tobajo Picez/Walt Disney I).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*