Parzival i en klasse for seg

Adelinde Cornelissen og Parzival var helt i en klasse for seg i Windsor i dag. Hollenderne levde opp til favorittstempelet i Windsor i dag.

EM i dressur er nå godt i gang og etter første dag i lagkonkurransen er det ikke uventet Holland som leder. Adelinde Cornelissen og Parzival var i en klasse for seg i dag og fikk hele 80,638 prosent av de fem dommerne.

Parzival er en 12 år gammel vallak etter Jazz med Ulft på morssiden. I fjor vant han tre World Cup kvalifiseringer før han dessverre ble skadet under finalen i Las Vegas. Parzival ligger for øyeblikket som nummer to på dressurrankingen til World Breeding, mens hans far Jazz i fjor toppet hingsterankingen.

Imke Schellekens-Bartels og Hunter Douglas Sunrise. Også den andre hollandske ekvipasjen gikk godt i dag og ligger som nummer to. Imke Schellekens-Bartels og Hunter Douglas Sunrise oppnådde 73,149 prosent, hvilket betyr at Holland ligger godt i ledelsen allerede før den utpekte favoritten skal til start i morgen.

Edward Gal og Tortilas vakte oppsikt på engelsk jord under det internasjonale stevnet på Hickstead forrige måned og har siden vært tippet som favoritter til gullmedaljen.

England som nummer tre
Det ble også en god dag for hjemmepublikummet. Carl Hester og Liebling II oppnådde 72,085 prosent på tross av en dyr feil i enerbyttene.

Liebling er en 12 år gammel holsteinervallak etter Lorentin/Köningspark xx. Sammen med resultatet til sin lagvenninne Maria Eilberg som oppnådde 67,915 prosent betyr det at England ligger som nummer tre så langt.

Carl Hester og holsteinervallaken Liebling II. På fjerde og femteplass ligger de to tyske lagmedlemmene som dermed sikret en foreløpig andreplass. Susanne Lebek og Potomac, en 14 år gammel hannoveranerhingst etter Prince Orac xx/Wenzel I, oppnådde 71,277 prosent. Rett bak dem ligger Ellen Schulten-Baumer og Donata S med 70,638 prosent. Donata S er en 15 år gammel hannoveranerhoppe etter Donnerhall/Pik Bube I.

Danskene var ikke helt med i toppen i dag. Sune Hansen og Gredstedgårds Casmir var aller første par ut i dag og ble belønnet med 68,043 prosent etter å ha presentert et feilfritt program. De lå lenge i ledelsen, men endte tilslutt på en åttendeplass. Anne van Olst og Exquis Clearwater tok syvendeplassen med 69,404 og sikret dermed danskene en foreløpig fjerdeplass sammenlagt.

Det ble heller ingen dårlig dag for Sverige. Minna Telde og Don Charly viste at de hører hjemme helt i toppen med et program som ble belønnet med 69,957 prosent og dermed holdt til sjetteplassen. Don Charly er en svensk varmblodshingst etter Don Gregory/Inschallah xx. Han er registrert med 43 avkom i Sverige og avlsbokstav AB.

Minna Telde og Don Charly e. Don Gregory/Inschallah xx.

Dagens andre svenske ekvipasje Maria Eriksson og Galliano oppnådde 66,936 prosent og plasserte dermed også svenskene inne rekkevidde for edelt metall.

Spennende fortsettelse
Det kan se ut til at det skal mye til for å frarøve hollenderne gullmedaljen i morgen, men om de to andre medaljene er det mer åpent. Både Tyskland, England, Danmark og Sverige kan blande seg inn i kampen.

Morgendagens konkurranse starter klokken 09.30 og i den første puljen skal både Andreas Helgstrand og Carabas, Kyra Kyrklund og Max og Patrik Kittel og Watermill Scandic i ilden. Siste startende skal i ringen klokken 15.30, før det blir klart hvem som blir de nye europamesterne.

De hollanske supporterne hadde all grunn til å juble i dag.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar