Norskfødte til topps

Siri Anne Flagtvedt red Piri Piri (e. B.H. Don Romantic/Davignon) til kun 9-tall.Piri Piri, rytter Siri Anne Flagtvedt og oppdretter og eier Cecilie Kilde.En norskfødt hoppe og vallak gikk seirende ut av 3-årstesten på Tune.

Under 3- og 4-årstesten var svenske Ellen Brunes og Enar Tollig kalt inn som både markdommere i sprang og testryttere.

Cecilie Kildes hoppe kat. 58 Piri Piri gikk helt til topps av de dressurbetonte 3-åringene. B.H. Don Romantic-datteren fikk karakterene 8,5 – 8 – 7 – 8 – 8 – 7 og 8 i eksteriør, mens hun fikk 9 i skritt, trav, galopp og ridbarhet/prestasjon. Med dette resultatet oppnådde hoppa en 1.premie. Med en gangartsindeks på 9,0 ble hun også beste norskfødte 3-åring blant gangartshestene.  Piri Piri ble vist og ridd av Siri Anne Flagtvedt.

Blant de sprangbetonte 3-åringene var det tre stykker som skilte seg ut fra de andre med gode løshoppingskarakterer. Best ble vallaken Carpe Diem (e. Cicero van T&L/Come Back II), som fikk 8,5 i teknikk, 8,5 i kapasitet, 8,5 i galopp og 9 i prestasjon/samarbeidsvilje. Carpe Diem og oppdretter og eier Silje M. Hagren.Dette ga en sprangindeks på 8,7. Oppdretter og eier Silje M. Hagren kunne dermed ta med seg premier for beste 3-årige spranghest, som også ble beste norskfødte.

Hingsten Asak’s My Way (Laurin/Kalahari) er oppdrettet av Jan Tønnesen og eies av Asak Hestesenter. Skimmelen imponerte med 8 – 8,5 – 8 – 8,5 og en sprangindeks på 8,3. Det samme gjorde Tobajo Pik Performance (e. Tobajo Picez/Lonely Boy) som oppnådde 8,5 – 9 – 8 -8,5 og dermed en sprangindeks på 8,5. Hingsten eies av oppdretter, Tobajo Sporthorses.

5 Comments on Norskfødte til topps

  1. GRATULERER til Silje Hagren for Beste Spranghest og til Cecilie Kilde for Beste Gangartshest på 3-års test i Region Østfold! I tillegg til Silje’s spranghest Carpe Diem (e.Cicero Van T&L – Come Back II) var det 2 andre spranghester som utmerket seg. Et stort grattis til dere også, Tobajo Pik Performance (e.Tobajo Picez-Lonely Boy) – oppdretter og eier Tobajo Sporthorses, og Asak’s My Way (Laurin/Kalahari) – oppdretter Jan Tønnesen og eier Asak Hestesenter. For noen flotte unghester dere har, og det er ekstra morro for oss på Bråten Gård da både Cicero Van T&L, Tobajo Picez og Laurin var stasjonshingster hos oss det året mødrene til disse 3 spranghestene ble inseminert. Ønsker dere lykke til og vi gleder oss til å følge hestene i fremtiden!

    Mvh Nina Karstensen, Bråten Gård

Legg inn en kommentar