Kun førstepremieføll

Dette innlegget ble publisert 16. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

DSC_0289StallKsRIjaLørdag var det tid for utstilling i region 4 på Stall-K i Kongsberg. Samtlige føll fikk førstepremie.

Dermed er de alle kvalifisert til eliteskuet om to uker. Det ble kåret beste hoppe- og hingsteføll både blant de sprangbetonte og dressurbetonte føllene. Tilsammen ble tolv føll bedømt.

Først ut var de fem hingsteføllene med dressuravstamning. Vinneren her ble Zolo etter Blue Hors Zack/Michelangelo som er oppdrettet av Helle Cathrine Gran.

Dommerne ga det mørkebrune hingsteføllet 9 for type, 8,5 for kropp, 7,5 totalt for ben, 8 for skritt, 8,5 for trav, 8 for galopp og 8,5 i helhet.

Engas Ninjo e. Casir Ask/Calato. I klassen for sprangbetonte hingsteføll var det kun en startende. Det var Engas Ninjo etter Casir Ask/Calato oppdrettet av Kady Besseberg. Han fikk 8 for type, 8 for kropp, 7,5 for ben, 7,5 for skritt, 7 for trav, 8 for galopp og 8 for type.

I klassen for hoppeføll med dressuravstamning ble det hjemmeseier til Stall-Ks Rija. Hoppeføllet er oppdrettet av Cathrine F. Andersen og er etter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro. Dommerne beskrev henne som et feminint føll av meget god type og hun fikk karakterene 9 – 8,5 – 8 – 8 – 8,5 – 8,5 – 8,5.

Det var også to hoppeføll med som hadde sprangavstamning. Vinneren her ble H.H. Crenova etter Crelido med Capitol I på morssiden. Hun er oppdrettet av Hanne Haarberg og fikk 9 for type, 9 for kropp, 8 for ben, 7,5 for skritt, 7,5 for trav og 7,5 for galopp. I helhet fikk hun 8.

Dommere for dagen var Magne Lilleng og Cecilia Wallin. De understreket at det var en spesielt god klasse hvor alle føllene var av meget god kvalitet.

5 Comments

  1. IMPONERENDE!!!
    Blir spennende å se om kvaliteten er like bra på Region 1 sin utstilling neste helg.
    Det er 34 føll påmeldt, så her er det gode muligheter til å se mange flotte føll:-)

  2. Så flott med så mange påmeldte føll i region 1 hvor mange også var på Føllfestivalen hos JJ Horses. Det viser at økt aktivitet på mange områder gavner avlsnæringen i Norge.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*