I to klasser for seg

Med totalt fire nullrunder var det ingen som kunne slå Jon Fagerås og Day Trader i 6-årsklassen.– Det er veldig sjelden man har dager som dette, forteller Jon Fagerås til Drammens Tidende.

Han har spesialisert seg på unghester, og fikk god reklame etter helgens finaler i unghestcupen i Lier. 27-åringen vant først 5-årsklassen med El Nino etter å ha vært feilfri i tre runder, pluss omhopping. I 6-årsklassen vant Fagerås med Day Trader, etter fire nye nullrunder. Begge hestene kommer fra Romania og er etter hingsten Quite Hopeful e. Quick Star.

Sammenlagt i cupen vant han den yngste klassen med El Nino og den eldste med Lady Clarinn, som er eid av Onsøy Ridesenter.

I 5-årsklassen ble det klasseseier og seier i cupen med El Nino.I begge klassene var det Therese Søhol Henriksen som ble nummer to, henholdsvis med Emotion van T Beugelhof (e. Querlybet Hero) og Wizzard-HB (e. Sheraton). Fagerås tok også 4. plassen i 6-årsklassen med Lady Clarinn (e. Crelido) etter et heftig oppgjør med Victoria Gulliksen på Belle du Rouet (e. Balou du Rouet) som kapret den siste pallplassen.

– Jeg har hatt begge vinnerhestene siden oktober i fjor, og trives veldig godt med dem. Day Trader er kongen i stallen. Han er litt bortskjemt, men det er helt greit, for han har et fantastisk konkurranseinstinkt og vil alltid prestere sitt beste. Vi har en god kjemi. Nå er jeg bare vanvittig glad og så fornøyd, forteller Jon Fagerås til Heidi Skar.

Hesteeier Jens Petter Bjørdal fra Hønefoss setter pris på at Fagerås konsentrerer seg om å ri opp hester og mener det er vanskelig å kombinere egne ambisjoner som rytter med en jobb for å trene opp unghester. Fagerås har ingen ambisjoner om å ri større klasser med eldre hester. – Foreløpig trives jeg veldig godt med det jeg driver med, understreket han til Drammens Tidende.

Kilde: DT.no og DOR.no

I 6-årsklassen vant Jon Fagerås cupen sammenlagt med Lady Clarinn (e. Crelido).

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar