Forskningsmidler til hest

Dette innlegget ble publisert 25. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Norges Forskningsråd og Stiftelsen Hästforskning har en pott på 14 millioner SEK og 6 millioner NOK som skal brukes på hesterelatert forskning.

Det legges opp til et felles forsknings- og utviklingsprogram mellom Norge og Sverige med hestens helse, prestasjon og velferd, hestens reproduksjon, oppdrett og fôring i tillegg til hestens rolle i forhold til mennesker, samfunn og miljø som hovedtemaer.

Forskningsrådet og Stiftelsen Hästforskning skriver at formålet med det svensk/norske samarbeidet er, i tillegg til å øke velferden og kvaliteten i hesteholdet, og frambringe synergieffekter, nyskaping og innovasjon i hestenæringen. Det er forventninger til at den økte forskningsinnsatsen vil danne grunnlag for nye bruksområder for hesten.

De skriver videre at det oppfordres til forskningsprosjekter med svensk/norsk samarbeid, og til ytterligere internasjonalt samarbeid. Også samarbeid mellom nasjonale aktører er ønskelig. Samarbeid mellom Norges veterinærhøgskole, Universitetet for miljø- og biovitenskap samt Veterinærinstituttet ønskes spesielt velkomment med hensyn på tilrettelegging for den framtidige samlokalisering.

Fra norsk side finansieres midlene gjennom jordbruksavtalen, Norsk Rikstoto og Forskningsrådet. Norsk Hestesenter på Starum har fått ansvaret for å koordinere de norske aktørene og har i den sammenheng opprettet Hestenæringens Forskningsutvalg.

Denne høsten inviteres det spesielt til søknader innen hestevelferd, hestens og hestenæringens samfunnsmessige betydning, økonomisk utvikling/vekst og entreprenørskap i hestenæringen  i tillegg til hestens fôring.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*