Stora Hingstpriset

Dette innlegget ble publisert 18. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Stein Endresen og Casall (e. Cardento) kvalifiserte seg til 5-årsfinalen.Det ble en svært overlegen vinner av prisen på sprangsiden.

«Stora Hingstpriset» er nytt i år og deles ut til den sprang- og dressurhingst som har flest best plasserte avkom i Scandinavian Open. Resultatene for 5- og 6-åringene blir slått sammen og to priser deles ut.

VDL Cardento ble en overlegen seierherre blant spranghingstene. Med hele 78 oppsamlede poeng var han langt foran nestemann, Casall, som fikk 44 poeng – en andreplass som Stein Endresen og Cabachons andreplass bidro sterkt til. På tredjeplass kom Carano med 34 poeng.

Cardento er født i Holland og har blitt konkurrert på høyeste internasjonale nivå med Peter Eriksson. Ekvipasjen har blant annet tatt lagsølv i OL i Athen, VM i Jerez og EM i Arnhem. Han har ifølge ASVHs statistikk 116 avkom med plassering i vanskelig hopping.

Kyra og Master-sønnen Max. (Foto: Kit Houghton/FEI)På dressursiden var det Heslegaards Rubin som gikk av med seieren. Hingsten endte på 36 poeng. Hohenstein ble nummer to med 27,5 poeng, mens Master kapret bronseplassen med 24,5 poeng.

Vinneren er en 15 år gammel oldenburger som kom til Sverige via Danmark for tre år siden. Han innehar AB og 18 avkom med plassering i vanskelig dressur. Han eies av AJ Produkter og har stått på Starby dressurstall i Ängelholm.

Cardento hadde rekordhøye 37 avkom med av de til sammen cirka 300 spranghestene i Scandinavian Open. Sju av dem kvalifiserte seg til finalen, deriblant Stein Endresen og Kristin Andresens 5-årige Cassano. Quite Easy var far til 18 av de startende, men kun et avkom kvalifiserte seg til finale. Ellers har det har vært stor variasjon i avstamning på finalehestene.

På dressursiden hadde Don Primero sju avkom, mens Danone og Rubinrot hadde fire. Fem hingster har tre hver, men ellers har det vært stor variasjon også blant dressurhestene.


Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*