Populær føllfestival

Dette innlegget ble publisert 23. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Det nærmer seg føllfestival hos JJ Horses – som har hele 75 påmeldte små firbente.

Torsdag 30. juli har JJ Horses og Bråten Gård invitert alle som har brukt deres stasjonshingster i 2008-sesongen til en eneste stor føllfest hos JJ Horses på Jørgentvedt Gård i Østfold.

75 deltakende føll er mer enn en dobling fra sist de to avlsstasjonene arrangerte uoffisielt føllskue i 2007. Da stilte 33 føll til bedømning. Gledelig er det også at det er en ganske jevn fordeling av dressurbetonte og sprangbetonte føll.

Tidlig start
På grunn av den store pågangen har arrangørene sett seg nødt til å flytte starten på den første klassen til klokken 8.00 torsdag morgen.

Det blir fem avkomsklasser for hingstene JJ Horses og Bråten Gård hadde stående i 2008-sesongen. Det er Cicero van T&L, Kingsland SM, JJ Louis Vuitton, Tobajo Picez og White Talisman. I tillegg blir det to egen klasse for de som har brukt sprang- og dressurbetonte importhingster gjennom de to hingstestasjonene.

Ole-Marius Johnsen og ett av de mange føllene som har kommet til verden hos JJ Horses i år. De syv vinnerne vil komme på ring tilslutt hvorpå dagens beste sprang- og gangartsføll vil bli premiert.

Den samlede premiepotten er på hele 100.000 kroner fordelt likt på premiepenger og bedekningsrettigheter.

Dommer ved skuet vil være den danske dommeren og mangeåringe medlem av den danske kåringsnemda Poul Graugaard.

Viktig møteplass
Bråten Gård og JJ Horses ønsker med arrangementet å skape en møteplass mellom sport og avl, i tillegg til en markedsplass for sine kunder.

– Dette er en glimrende anledning til å se mange føll. Mange av føllene er også til salgs, sier Ole Jørgen Jørgentvedt fra JJ Horses.

Han kan også fortelle at de er helt overveldet av responsen de har fått på arrangementet.

– Vi gleder oss veldig til å være sammen med kundene og samarbeidspartnerne våre denne dagen, sier Jørgentvedt.

1 Trackback / Pingback

  1. Føllfestivalen 2010 dekkes av Tidningen Ridsport/Sverige! | RR Reierstad Ridehest

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*