En måned til Unghest-VM

(Faksimile: www.verden-turnier.de)Med litt over en måned igjen til Unghest-VM i dressur tar vi en nærmere kikk på kriteriene programmet og når de ulike landene annonserer sine uttak. 

Unghest-VM finner hvert år sted i Verden i Tyskland i begynnelsen av august og er avlsorganisasjonenes mesterskap.

I følge statuttene til arrangementet vil land med rytterforbund som har ett eller flere avlsforbund som er medlem av WBFSH blir invitert. Det gjelder følgende:

ARG, AUS, AUT, BEL, BRA, CAN, CRO, DEN, ESP, EST, FIN, FRA, GBR, GER,HUN, IRL, ITA, LAT, LUX, MAR, MEX, NED, NOR, POL, POR, RSA, SUI, SWE og USA.

Av disse får Tyskland sende 7 hester i hver aldersklasser, Holland 6, Danmark og Sverige 4, mens alle andre får sende maks 2.

Men det er også mulig for land som ikke har avlsforbund som er medlem å delta, så lenge de aktuelle hestene er registrert i et WBFSH-godkjent forbund.

Det vil maks kunne være 50 startende i hver aldersklasse. Avhengig av hvor mange som meldes på vil det også deles ut noen wildcards. Her er det også et kvotesystem hvor Tyskland kan få maks 3, Holland maks 2 mens alle andre land maks kan få ett. Avgjørelsen på hvem som eventuelt skal få wildcard tas av WBFSH og FEI i samarbeid med det nasjonale forbundet.

Uttak
Tyskland annonserte sine kandidater allerede i begynnelsen av forrige uke. En av de som ble tatt ut var norske Isabel Bache og den norskkårede hannoveranerhingsten Bergerac e. Belissimo M/De Niro.

I resten av Europa er avgjørelsen nå rett rundt hjørnet. Først ute er Danmark som arrangerte sitt endelige uttak denne helgen på Middelfart Rideklubb. Danskene hadde invitert 16 ekvipasjer i hver aldersklasse til å vise seg frem en siste gang.

Her i Norge arrangeres den siste unghestsamlingen på Kongsberg neste uke og Norsk Varmblod har opplyst at avgjørelsen vil falle i dagene etterpå, rundt 9. – 10. juli.

I Holland har de aktuelle kandidatene akkurat vært igjennom den fjerde vurderingsrunden og de resterende 9 aktuelle kandidatene i hver aldersklasse vil møtes igjen i Ermelo 13. juli for det avgjørende uttaket.

Mens i Sverige venter de enda litt lenger. Der har de hatt flere runder med programridning for aktuelle kandidater allerede, men avgjørelsen vil først bli tatt etter Falsterbo Horse Show i midten av juli. Det er forventet at uttaket vil bli annonsert rundt 19. juli.  

Program
Begge årsklassene er satt opp slik at alle først rir kvalifiseringsklassen, hvorpå de beste så kommer til finalen, mens det blir arrangert en trøstefinale for resten.

Femåringenes kvalifisering finner sted torsdag 5. august. De som ikke når helt opp vil så starte trøstefinalen på fredagen, mens selve finalen finner sted lørdag. For seksåringene går kvalifiseringen på fredagen, trøstefinalen lørdag og selve finalen søndag formiddag.

Det er i tillegg en rekke andre klasser over de fem dagene. Onsdag arrangerer Hannoveranerforbundet sin store hoppeutstilling og torsdag er det også kvalifiseringsklasser for 3 og 4 år gamle hester. I tillegg er det også både nasjonale og internasjonale sprang og dressurklasser i løpet av helgen.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar