Cabachon i storform

Dette innlegget ble publisert 17. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Stein og Cabachon under NGP i år.Stein Endresen og Cabachon tok annenplassen i finalen i Folksam Scandinavian Open for femåringer fredag.

Ekvipasjen var kun slått av Linnea Ericsson og Zandiego U e. Osmium/Elcaro som vant klassen etter å ha ridd to feilfrie runder og en omhoppning på tiden 42,64 sekunder.

Stein og Cabachon endte på tiden 44,55 sekunder i Falsterbo i dag. Cabachon er etter Casall/Concerto II og er kåret i Mecklenburgerforbundet og Dansk Varmblod. Tidligere i år ble det kjent at Kristin G. Andresen hadde kjøpt den lovende hingsten som er oppdrettet av C.J. Uittenbogert. Cabachon er registrert med 18 bedekninger i DV i 2008.

DSC_3525EcuadorTredjeplassen to Svante Johansson og Quantos etter Quidam’s Rubin/Maraton, fulgt av Fanny Persson og Era af Östra Hult e. Cardento/Electro.

Linnea Ericsson hadde i tillegg en hest til med i topp fem. Ecuador, som hun ble nummer to med i Bråten Gårds 5-års Cup under Norway Grand Prix tok femteplassen. Denne vallaken er etter Escudo/For Pleasure.

Flere avlshingster i finalen
Andreas Schou ble nummer seks med avlshingsten Cosmeo (Contender – Caletto I) – denne ekvipasjen hadde kun én tidsfeil i grunnomgangen. Årets vinner fra Bruksprovet, Baltimore (Balou du Rouet – Landor S) ble nummer 13 med sin rytter Magnus Österlund etter en grunnomgang med fire feil. Lertevangs Coleir (Carano – Linaro) ble kåret i Dansk Varmblod i 2008. I finalen i Falsterbo endte også han på fire feil – noe som gav ham en 15. plass.

Stein hadde også kvalifisert sin andre fem år gamle hest til finalen. Cardento-sønnen Cassano endte tilslutt på en femtendeplass etter å ha hatt en bom ned.