Auksjonshingst best av 6-åringene

Hingsten Converter II  1191 ble kjøpt på auksjon hos Paul Schockemöhle i Tyskland i vinter. Lørdag vant han 6-årsfinalen i Falsterbo.

Kun fire hester tok seg rundt feilfritt i finalens 135 cm høye bane. I omhoppingen ledet første startende, Helena Holm og Callisto (Casall – Acorado), ledelsen til Jannike West og Converter II (Contender – Silvio I) tok seieren som siste startende.

– Jeg visste at sjansen var der og jeg satset på seier i omhoppingen, forteller Jannike til Tidningen Ridsport.

Vinneren av 5-åringens championat, Linnea Ericsson, ble nummer fire i 6-årsfinalen med Wida Jana (Oklund – Ahorn). De to danskeide avlshingstene Coulthard (Colman – Barnaul) og Carmargue (Cassini II – Cantus) hadde kvalifisert seg til finalen i Falsterbo, men hadde ingen stor dag og endte på den nedre delen av de 20 startende.

Far til Converter II, Contender, har vært en betydningsfull hingst i avlen.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar