Ut på tur…

Dette innlegget ble publisert 29. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

To føllgrimer gikk i stykker - den blå i en spenne og den røde i en sømSå var dagen kommet for Copy sin første kjøretur.

De andre to avkommene til Buttan har vært veldig greie men det var nå det skulle det vise seg at de var hingster og dette er ei hoppe – med store bokstaver.

Søndag skulle Copy og Buttan kjøres til JJ Horses og jeg koblet på hengeren, satte på grimer og leide de to ut.

Når jeg har lastet de andre føllene har vi forsiktig «løftet» dem på også har man kunnet stå en foran og en bak og bare passe på at de ikke går ut igjen. Så har det bare vært å leie på Buttan – som alltid tar dette med stor ro.

Helt siden den dagen Copy ble født har jeg sagt at hun er den tøffeste av dem og det fikk jeg minsann bekreftet i dag. Hun skulle ihvertfall ikke på noen henger og stod rett opp – lå nede – opp igjen – sparket med alle fire beina både samtidig og hver for seg.

Etter 45 minutter, to ødelagte grimer, neseblod hos en av mine hjelpere og svette som rant av både føll og oss så var hun så sliten at hun rett og slett ikke orket å gjøre mer og ga seg. Da fikk vi henne rolig og fint inn på hengeren og der stod hun så vi kunne leie på Buttan. På en måte var det kanskje bra at det var så varmt ute for da tok kraftene hennes slutt litt fortere.

Kjøreturen gikk kjempebra og hun stod helt rolig og fint hele veien. Buttan er så flink for hun stiller seg alltid opp så føllene kan lene seg mot veggen og henne.

Da vi kom fram til JJ Horses fikk Buttan gå ut først så snudde jeg Copy rundt. Der stod hun fornøyd inne på hengeren og så utover gårdsplassen før hun stille og rolig spaserte av og vi leide dem inn i stallen.

Buttan stod med egg og på tirsdag formiddag blir hun inseminert igjen. Nå får de bli hos JJ Horses til Buttan er ferdig inseminert da min veterinær har tatt ferie.

Og hvis noen av dere lurer på om Copy var redd så kan jeg forsikre dere om at det var hun ikke – men tøff det er hun!

Hjemme på gården: Juppe sammen med sin mor som også snart skal drektighetsundersøkes. (Foto: Eva Kindahl)

1 Comment

  1. He,he,he. Ja jeg kan skrive under på at du gjør et strålende arbeide med dine unghester når det gjelder henger Eva……… Ikke alle 2-års gamle hingster kan slippes inn på hengeren sånn som dine gjør……. De kan umulig ha fått juling for å ville gjøre dette:)

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*