Mange kvalifiserte

Dette innlegget ble publisert 17. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

Mette Ono Njøten og Batistini ble nummer tre i Stall-Ks 4-Cup i fjor. Nå er deI helgen arrangerte Hedemarken Rideklubb elitestevne i dressur med breeders-kvalifiseringer.

Det var ni startende i 5-årsklassen som gikk på lørdag og av disse klarte 6 å oppnå mer enn 67 prosent og dermed direkte kvalifisering til finalen.

Klassen ble vunnet av Camilla Skjetne Erlandsen og Hølmkær’s Athos. De oppnådde 78 prosent. Andreplassen i klassen gikk til Moselunds Rival e. Blue Hors Romanov/Temple Wind xx ridd av Siri Aschim som fikk 75 prosent totalt. Hakk i hel var Pål Erik Fredriksen og Ashton med 74,4 prosent.

De andre som kvalifiserte direkte var Mette Ono Njøten med sin Batistini, en vallak etter Bochelli, Stine Gøtesen med Therese Hammers Romanova og Louise Almlund Løkken med Stall-Ks Royal Rolling.

Det var lørdag fem hester til start i 6-årsklassen. Stine Gøtesen startet to av dem. Hun vant klassen med Gevelts Donna Tella med 76 prosent og tok tredjeplassen med LT Our First Baileys med 69,2 prosent. LT Our First Baileys er en hingst etter Löjtnantshjärta som eies av Karina og Ingrid Aarsæther.

Andreplassen tok Zalmiak-sønnen Zalvador Dali som er oppdrettet av Anne Berit Skistad. Han eies og ris av Jeanne Elisabeth von Barner og ekvipasjen ble belønnet med 74 prosent av dommerne.

Søndag
Søndagens 5-års klasse ble vunnet av Pål Erik Fredriksen og Ashton med 71,6 prosent. Siri Aschim og Moselunds Rival oppnådde 70,4 prosent og Aschim kvalifiserte også Ann Kristin Bakkens Fairlane e. Prestige/Ragazzo som tok tredjeplassen med 69,4 prosent. Linn Kristin Stavang og Spanggard’s Farbriano oppnådde også direkte kvalifisering med 67,8 prosent.

I søndagens 6-års klasse ble rekkefølgen på de fire startende identisk med lørdagens resultat. Vinneren, Stine Gøtesen og Gevelts Donna Tella oppnådde søndag 73,4 prosent.

Kvalifiseringskrav
Finalen i NBT avholdes på Linnesvollen Hestesportsanlegg 28-30. august. I statuttene for NBT står det at finalen i hver aldersklasse er åpen for minst 15 hester. Alle hester som har oppnådd minst 65 % 2 ganger eller 67 % 1 gang, er direkte kvalifisert og får dermed starte.

Dersom færre enn 15 hester er direkte kvalifisert, går de siste plassene opp tom 15 til de hestene som har oppnådd høyest prosentresultat 1 gang i kvalifiserende klasse. Dog må resultatet være minst 55% for å være kvalifiserende

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*