Inseminert – igjen

Da var Buttan inseminert igjen. Jeg hentet sæd hos JJ Horses fredag og tirsdag.

At det ble langhelg skyldes Sveriges nasjonaldag 6. juni. Svenskene klaget over at deres nasjonaldag ikke var helligdag – slik som deres naboland Norge hadde.

Det resulterte i at nasjonaldagen ble helligdag – men da ble 2. pinsedag borte. Mens 2. pinsedag alltid er på en mandag kommer 6. juni på forskjellige dager. Derfor mister svenskene nå en helligdag vært 6. og 7. år når nasjonaldagen faller på lørdag og søndag. De fleste hadde nok tenkt seg at de skulle få en helligdag til men den som skriker etter mye….

På søndagen kom Buttan på feil side av gjerdet og hilste på sin 2-års gamle sønn Ment II Be som fortsatt er hingst. Mor var kjempebrunstig og sønnen ble fort veldig klar for å komme seg inn til mora. Tråder og gjerdestolper røyk mens Buttan hoppet rundt og gjorde helpiruetter – endelig skulle det skje på riktig! Etter noen minutters stress for å holde dem adskilt fikk jeg henne og føllet til slutt inn på riktig beite. Så var jeg raskt borte for å reparere gjerdet så ikke Mentos skulle hoppe over tråden som hadde blitt ca. 40 cm høy.

Mentos med de 4 stingene sine. (Foto: Eva Kindahl)Siden tråden hadde blitt strukket ut så tok jeg fram kniven for å kutte den. Da kommer Mentos, som fortsatt var meget giret, og skulle bite meg. I ren refleks forsvarer jeg meg med hånden, og i hånden hadde jeg kniven. Dette resulterte i et ca. 4 cm langt skjærsår på leppen hans.

Det var bare å ringe veterinæren og bekjenne sine synder – men jeg kunne også si at det var et veldig fint kutt med rette fine kanter. Mentos hadde overlevd uten å bli sydd men det leger bedre og blir penere når man får dratt det sammen med noen sting.

Copy har fått et sår ved kodeleddet på høyre framben. Det så fint ut og jeg gjorde ikke noe mer enn å følge med på det. Men så i går, 1.5 uke etter at hun fikk såret, ble hun litt hoven så i natt har hun fått stå med et kloraminomslag og i dag så det bedre ut igjen.

Om noen dager skal Keeperdama sjekkes – håper hun er drektig!

Be the first to comment

Legg inn en kommentar