Uvanlige føllhistorier

(Faksimile: Hästmagazinet.no)Det rapporteres om en vellykket tvillingfødsel i Danmark, mens Zofi Kåberg utførte keisersnitt på en hoppe i Sverige.

20 dager før hun etter planen skulle følle ble hoppa Facing Facts akutt syk og måtte avlives. Men Stutterisjefen på Salsbro Stutteri klarte å redde føllet ved å utføre keisersnitt i bare nattkjolen, skriver Hästmagazinet.com.

Sent på kvelden 19. mars ble Kåberg vekket av en av stalljentene.

– Jeg dro på meg noe på føttene og løp ned i bare nattkjolen til stallen og skjønte at det ikke var stort å gjøre for henne, hun var for dårlig. Så vi måtte avlive henne, sier Zofi Kåberg til Hästmagazinet.

Ettersom det var så kort igjen til følling bestemte hun seg for å forsøke å redde føllet. I følge Hästmagazinet hadde Kåberg sett et TV-program om hvordan man utfører keisersnitt på kyr bare noen uker tidligere.

– Jeg viste pappa hvordan han skulle skjære også lette jeg etter føllet, forteller Kåberg som fant framhøvene og dermed klarte å dra det lille hingsteføllet ut.

– Det var helt fantastisk, forteller hun.

Føllet som fikk navnet Överste Scoop måtte mates med flaske og tilbrakte faktisk de første dagene i stuen til Kåberg inntil en annen hoppe på stallen føllet noen dager senere.

– Vi hentet Facing Facts føll og gned han inn med fostervann. Så sa jeg til Olympia: Gratulerer du har fått tvillinger, forteller Kåberg til Hästmagazinet.

– Og hun tok han til seg med en gang. Det var ikke noe problem, sier Kåberg som kan fortelle at nå en måned etter den dramatiske føllingen koser de to føllene seg sammen med hoppen Olympia Scoop.

Dansk tvillingfødsel
Mens i Danmark fødte hoppen Intakt Firfod velskapte tvillinger, rapporterer Ridehesten.com. Tine Lèsels trakehnerhoppe fikk forrige måned to hoppeføll. Itana og Inara lever i beste velgående og Intakt Firfod har til og med nok melk til dem begge.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar