Navnevalg

Da har jeg bestemt meg for at min lille hoppe skal hete “Copy IV Me”.

Navnet har litt historie bak seg og jeg skal raskt forklare dere navnevalget.

I 2006 kastet Buttan sitt føll, 7 uker før termin. I 2007 kom et hingsteføll og siden det var Buttans andre føll fikk han navnet “Ment II Be”.

Året etter kom et nytt hingsteføll som ble hennes 3. føll men den andre som overlevde og derfor ble hans navn “Three II Time”.

I år er det Buttan sitt 4. føll og siden det er ei hoppe har jeg tenkt å beholde henne selv. Hun og Ment II Be har samme mor og far så derfor blir hennes navn “Copy IV Me”.

Onsdag kveld var jeg litt urolig for Buttan. Hun spiste ikke krafftforet og hadde 40.6 i temp men så ellers pigg ut og den lille spiste som vanlig. Jeg ringte veterinær og vi ble enig om at jeg skulle ta tempen litt seinere på kvelden. Da hadde den sunket til 40.2 og siden klokken var næmere midnatt følte vi at vi skulle se det an til neste morgen.

Det var NESTEN så jeg gikk ut og la meg i halmen hos dem, men til slutt sovnet jeg. Til meg å være var jeg oppe tidlig neste morgen. Heldigvis var Buttan i fin form og temperatur og appetit var normalt igjen.

Copy sine dager går ellers med til å spise mest mulig og å lære nye hopp og sprett. Det er ei tøff lita jente skal jeg love dere. I dag tok hun seg en stooor runde i full galopp uten at mamma var med. Buttan som er forholdsvis rolig stod og tygget høy men holdt samtidig et øye med den lille. Selvfølgelig havnet hun på feil side av gjerdet (luftegården er delt i to da jeg har åpnet opp til gresset) og til slutt måtte matmor geleide henne riktig.

Hun har også fortalt meg at hun er ei hoppe idag. Når jeg forsiktig la hånden oppå baken hennes så sparket hun med full kraft bakut med begge de to små bakbeina sine. Så nå trener vi på det – hånden som ikke blir borte selv om bakbena sparker, men som blir borte når bakbena slutter å sparke.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar