Coronado II klar for avlssesongen

Dette innlegget ble publisert 9. mai 2009 og innholdet kan være utdatert.

Coronado II på Højagergård tidligere i år. Tirsdag kveld var det interimkåring på Norsk Hestesenter på Starum. Stall Alfas nyinnkjøpte hingst Coronado II fikk kåringsgodkjennelse for ett år i Norsk Varmblod.

Den nå 11 år gamle hingsten etter Corrado I/Rebel Z fikk karakterene 8,5 i helhet på eksteriør og 8 på sprangindeks. Sprangindeksen er beregnet etter hans danske bruksprøve.

Dette sa dommerne om Coronado II:

«Høystilt hingst med god ramme. Pent, utrykksfullt hode, vel ansatt, velformet hals. Lang manke. Litt steil bog. Noe lav rygg. For dagen muskelfattig i overlinjen. Velformet kryss. Uttået v.f. og h.b. Underskutte drakter. Trang beinføring i skritt, bedre i trav. Ustabile haser. Rent skritt. Ledig foran i trav men mangler innundergripen. Romslig velbalansert galopp med god bakbeinsaksjon. Gode resultater i sprang fra materialprøve. Sprangindeks er beregnet etter dansk bruksprøve.»

Det var i forrige uke at det ble kjent at Stall Alfa ved Lisa og Alf Kjetil Andresen hadde kjøpt hingst fra Stutteri Højagergård. Coronado II ble kåret i Dansk Varmblod som treåring i 2001 og avla sin materialprøve samme år. Han ble så ferdigkåret i 2003. Han har til nå 73 registrerte avkom i Dansk Varmblod og hadde i tillegg i fjor 28 bedekninger.

Han ligger høyt oppe på den danske unghestindeksen, som regnes ut for hingster som har færre en 15 avkom med resultater fra sporten. 138 poeng holder til en tredjeplass blant spranghingstene. På eksteriørindeksen ender han litt lengre ned på listen med sine 118 poeng.

Hans noe eldre helbror Coronado I er kanskje den mest kjente av de to og har virket i tysk avl i mange år. Han ble også i fjor utnevnt til elitehingst i Dansk Varmblod. Han har naturlig nok flere avkom i konkurransedyktig alder og ligger inne på topp ti på DVs konkurranseindeks for hingster med mer enn 15 avkom med plasseringer.

Har bevist at han kan
Fordi han allerede er kåret i Danmark ble Coronado II kun vist løs og i hånd på Starum tidligere i uken. Interimkåringen gir han kun ett års bedekningstillatelse og han vil dermed bli å se på Brunstad neste år for endelig kåring.

Stall-Alfa har i utgangspunktet pleid å ha leieavtale med forskjellige hingsteeiere på sin hingstestasjon, men da det ikke falt på plass i år endte de opp med å kjøpe hingst i stedet.

– Vi mente at hingsten er av så god kvalitet at vi valgte å kjøpe, sier Alf Kjetil Andresen som også understreker at det kan være en fordel med en hingst som har avkom som har bevist seg i sporten i forhold til 3-år gamle hingster en ikke vet hvordan avler.

Alf-Kjetil Andresen forteller at de nå først vil fokusere på avlssesongen for så å se om de kan få Coronado II ut i sporten til høsten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*