Stutteri Ekra Gård i Verden

Lørdag er det tid for Hannoveranerforbundets Eliteauksjon.

En av hestene som skal under hammeren er norskeide Fürstl. Den 4 år gamle hingsten er oppdrettet i Danmark av Turid Hammer og Per Martens som står bak Ekra Gård. Med seg på eiersiden har de Geir Madsgård.

Lørdag ettermiddag skal Fürstl i ringen sammen med over 150 andre hester  under den 120. eliteauksjonen i rekken. Fürstl er etter Fürst Heinrich/Regazzoni/Weltmeyer og har samme bestemor som Rotspon. Hans mor Rabea har hele tre helsøsken som har gått grand prix.

Turid Hammer og Per Martens har tre avkom etter Rabea, blant annet en to år gammel hoppe som de tenker å beholde for å avle videre på. Per Martens forteller at det er et trangt nåløye for å få med hester til eliteauksjonen og at de føler seg heldige som fikk tatt ut Fürstl.

– Det er kjempemorsomt å ha med en hest til eliteauksjonen, sier Martens. Fra Verden kan han fortelle at hesteeierne ikke har de helt store forventningene til salgssummene i år.

– De er generelt pessimistiske her nede på grunn av finanskrisen. Det er mindre interessenter tilstede her enn det vanligvis er, forteller Martens. Men legger til at hele 35.000 mennesker fikk med seg live streamingen av sprang- og dressurhestene søndag 5. april.

Eliteauksjonen omfatter både føll, sprang- og dressurhester. De siste to ukene har alle blitt vist opptil flere ganger og det ligger også video ute på hannoveranerforbundets sider. Onsdag denne uken var det også mulig for potensielle kjøpere å prøveri hestene. Fra kl. 09.00 lørdag vises de alle frem igjen før auksjonen som starter kl. 15.00.

En annen som skal under hammeren i morgen er halvbroren til norskeide JJ RayBan. Den 4 år gamle vallaken Hugo the Boss er også etter Londonderry-hoppa Lorna, men har derimot His Highness som far.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar