Ny føllblogg

Eva og Beautiful koser seg i solen mens de venter på årets føll.Mange fulgte kanskje Eva Kindahls føllblogg på VG Nett våren 2007 og 2008. I år blogger hun for Avlshest.no.

Eva startet å blogge i 2007 som en måte å holde venner og bekjente oppdaterte på hvordan det gikk med hennes hoppe og føll. Så plutselig lå bloggen hennes på forsiden av VG Nett og med ett hadde hun mange tusen lesere.

– Det var jo veldig heftig. Plutselig lå føllet mitt på førstesiden på VG nett. Det var spesielt, men veldig gøy. Morsomt å få så mye treff på en blogg om hester og ridehestavl, forteller Eva.

For tiden går Eva og venter på årets føll. Hjemme på gården i Brubakken på Skedsmo har hun 4 hester og snart blir det fem. Hoppa Beautiful har hun hatt siden hun var 3 år gammel og den nå 11 år gamle hoppa nærmer seg terminen for sitt fjerde føll.

Beautiful er etter Bernstein/Maraton/Flamingo og Eva kjøpte henne opprinnelig som ridehest fra en sprangstall i Sverige. Som 4-åring gikk hun kvalitetsbedømmelsen i Sverige og kom også til finalen på Flyinge.

– Da jeg kjøpte henne var tanken å ha henne som ridehest. Men så ville jeg gjerne ha ett føll etter henne.

Så våren 2004 bestemte Eva seg for å bedekke, men Beautiful tok seg ikke det året. Året etter derimot gikk det bedre. Men så skjedde det som ikke skulle skje. Bare 7 uker før terminen mistet hun føllet. Navlestrengen hadde viklet seg rundt sånn at den lille døde av oksygenmangel.

Ment II Be Men Eva bestemte seg for å prøve igjen og denne gangen gikk det heldigvis bra. Våren 2007 kom hingsteføllet Ment II Be til verden.

– Han var det første levende føllet hennes, så derfor navnet, forklarer Eva.  Ment II Be er etter den norskfødte hingsten Tobajo Picez og er nå to år gammel.

Valget av hingst var ifølge Eva lett.

– Jeg har alltid likt Picez. Jeg glemmer aldri da jeg så han som 4-åring på hingstevisning hos JJ Horses. Når det gjelder hingster må man nesten bli litt forelsket i dem, ler Eva.

Året etter fikk hun et hingsteføll til, denne gangen etter Stall-K’s Dynamit. Han fikk navnet Three II Time og er nå ett år gammel. Eva hadde egentlig ikke tenkt til å bedekke igjen, men fordi Ment II Be så så lovende ut tenkte hun hvorfor ikke.

Og han har bare fortsatt å utvikle seg positivt, så i fjor bedekket hun med Tobajo Picez igjen.

– På en måte er jeg litt mer spent nå. Kan det bli en fin kombinasjon igjen, eller var jeg bare heldig første gangen, lurer Eva. Men hun understreker at i første omgang er det jo viktigst at fødselen går bra og at det er et friskt føll. Selv om hun gjerne skulle sett at det blir en hoppe.

– Det hadde vært gøy om det ble en hoppe i år, for da hadde jeg jo hatt blodlinjene til Beautiful å avle videre på, sier Eva.

Buttan har termin 26. april og hvis du følger med her på bloggen får du vite hva det blir og hvordan det går med Eva og hestene hennes.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar