Danskene åpner dørene

Dette innlegget ble publisert 30. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

De Noir og Isabel Bache i Herning i år.Bedekningssesongen er godt i gang og i helgen er det åpent hus hos opptil flere hingstestasjoner i Danmark. Ponnihingsten Magic Dancer H tar turen fra Norge til Katrinelund, mens L’Espoir kommer fra Tyskland.

Denne 1. mai helgen åpner både Hesselhøj Hestecenter, Katrinelund og  Højagergård dørene for hoppeeierne. Først ute er Katrinelund hvor det lørdag vil bli mulig å kikke nærmere på blant annet de to halvt norskeide hingstene De Noir og Crelido.

Det var i høst at det ble kjent at Kristin G. Andresen hadde kjøpt en halvpart i begge disse elitehingstene. Ekstra hyggelig er det at de begge nå utdannes videre av de norske rytterne Isabel Bache og Stein Endresen.

Katrinelund melder på sine hjemmesider at Kristin Andresen vil ta turen i helgen med sin ponnihingst Magic Dancer H. Den nå 19 år gamle hingsten er etter Golden Moondancer/Sparkling Boy xx og er kåret i Norge, Sverige og Danmark.

Fra Tyskland kommer også årets fløyhingst i Dansk Varmblod L’Espoir. Den tre år gamle hingsten er etter Lord Loxleyog eies av Priess Horses og Paul Schockemöhle og ble også utnevnt til reservefløyhingst i Mecklenburgerforbundet i fjor høst.

Søndag inviterer Dorthe og Hans Jørgen Hoeck til åpent hus på Hesselhøj Hestecenter. Der blir det mulig å se Wilkens e. Waterford/Falkland, Sixten e. Stedinger/Welt Hit II og Immens som er en Lauries Crusador-sønn med E.H. Caprimond på morssiden.

I tillegg er det på søndag hingstevisning hos Højagergaard. Thomas Lassen som inntil i vinter  jobbet hos Stall-K i Kongsberg vil vise frem Bente og Jørgen Steen Jensens tre dressurhingster UNO Don Diego, Prince K3 og UNO Don Diablo. I tillegg vil Karsten Gandrup vise frem spranghingsten Liwe Star.

Web-TV
En del av de danske hingstestasjonene har allerede avholdt sine hingstevisninger. Hos Ridehesten.com kan du se video fra Stall Cajus, Bøgegården, Blue Hors og Schou & Schouboe.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*