Pintohingst kåret

Dette innlegget ble publisert 15. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

San Diego E Mecklenburgerhingsten San Diego E ble kåret på Starum i helgen.

I helgen har det vært spesialrasekåring på Norsk Hestesenter. Denne kåringen favner alt fra Tinker og Haflinger til Shagya Araber og Pinto.

En av hingstene som ble kåret var San Diego E som eies av Stutteri ML. Stutteri ML ønsker å satse på avl av «fargede hester» og det var i den anledning at de investerte i Mecklenburghingsten San Diego i januar i år. San Diego er etter Sandro Hit-sønnen Sancisco som igjen har Rohdiamant/Grundstein I på morssiden.

San Diego er dermed en gjennomavlet ridehest med Arpeggio på morssiden. Han er allerede kåret i pintostamboken til Mecklenburgerforbundet i Tyskland.

Pintofargen kommer fra KWPN-hingsten Samber i femte ledd. En annen flerfarget hingst som også nedstammer fra Samber var å se under Dansk Varmblods hingstekåring i år. Det var første gang at en hingst med denne fargen kom til kåring i DV. Men Michellino-sønnen Hedens Le Mioche oppnådde ikke kåring i år.

Meget god type
San Diego E fikk 7 for skritt, 7 for trav og 9 for galopp. Ellers ga dommerne 9 for rasetype og preg og 8 for eksteriør. Kommentaren fra dommerne var:

Harmonisk, edel og høyreist hingst av meget god type. Lettbygd. Velansatt hals. Lang manke. Noe steil skulder. God overlinje. Velforma kryss. Korrekte bein med godt markerte ledd. Gode, lette og aktive bevegelser. God løshopping.

Lillian Strand, som står bak Stutteri ML, forteller at San Diego E nå vil bli fremstilt til sportsponni-kåringen på Starum om to uker. Stutteri ML fikk i januar i år kåret hingsten Royal Olymp i Norsk Varmblod. Royal Olymp er en 12 år gammel hingst etter Rohdiamant/Florestan/Fransisco. 

Foto: Hilde Haugsrud

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*