JJ RayBan vist i Sverige

JJ Rayban her under løsvisningen på Brunstad. I helgen har det vært hingstevisning på Tullstorp Gård i Sverige. Minna Telde viste frem JJ RayBan.

Det var under den svenske hingstekåringen på Flyinge forrige måned at det ble kjent at eierne av JJ  RayBan, JJ Horses og Karen Helene Gjerde, hadde bestemt seg for at hingsten skulle stå på Jan Brinks avlsstasjon i 2009 sesongen.

Under helgens hingstevisning fikk publikum presentert 9 hingster som vil inngå i Tullstorps hingstekolleksjon 2009. Det var velkejnte Briar 899, hans sønn Biggles 1015, Chirlon 870, Okeanos 1097, Roosevelt 1110, Hohenstaufen II 1160, JJ RayBan 1173, Flash Dancer I.M. 1175 og Santiago 1176. For mer  om disse hingstene og hvor mye de har avlet i Sverige er ASVHs BLUP-side en fin kilde til informasjon.

Tullstorp har lagt ut video av alle hingstene fra helgens visning. JJ RayBan ble vist av Minna Telde og både hun og Jan Brink var begeistret for den unge hingsten. Jan Brink beskrev han som en enormt fin type som var edel og høystilt.

– Han er en interessant hest å ri. Det er bare fjerde gang jeg sitter på han, fortalte Minna Telde. Hun trakk også frem hvor høystilt han er, og understreket at han faktisk ikke har fylt tre år og at han derfor ikke helt har vokst inn i seg selv enda.

– Det blåser litt på toppen her enda, men når han glimter til og ris under litt roligere omstendigheter gir han en spennende følelse for fremtiden, sa Telde.

I tillegg til video av hingstene ligger det også ute en clinic med Jan og Minna og visning av føll etter Tullstorps hingster.

Jan Brink oppfordret folk til å fortsette å avle trass i den nedkonjunkturen som mesteparten av verden nå opplever.

– Hvis man ikke bedekker nå har man jo ikke noe å selge når høykonjunkturen kommer, sa en optimistisk Brink.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar