Årets første?

5. mars ble det født et spesielt hingsteføll etter Årets Hingst i Danmark.

Hos Lillian og Cato Strand på ML Stutteri ble det født et hingsteføll allerede 5. mars i år. I går kunne Avlshest.no melde at det var født føll i Østfold og Vestfold, men årets første føll befinner seg inntil videre altså i Hedmark.

Den lille krabaten skal hete ML Egon – et navn som ikke er helt tilfeldig. Lillians bestefar som hun stod svært nær, døde nemlig samme dag som føllet ble født. – Jeg ventet jo føll, og gikk og tenkte hele dagen på at om det kommer hingsteføll, så skal den kalles opp etter min bestefar. Rundt 23-tiden på kvelden kom lille ML Egon til verden. Hoppen hadde da gått med melk i to dager, så jeg visste fødselen var nær. Da var det jo spesielt gøy når det ble en hingst, forteller Lillian.

Faren til føllet er ingen ringere enn Cajus, som ble premieingst i Herning i 1997 med sprangkarakter 10. Senest forrige helg fikk avlshingsten også utnevnelsen «Årets Hingst» i Herning. Ifølge bedekningsstatistikken til Norsk Varmblod pr. 20. desember 2008, var dette også den eneste bedekningen Cajus hadde i Norge i 2008.

ML Egons mor er fullblodshoppen Ashka xx (e. Asaasy xx) som er kåret i DH, Danmark. Hun ble fløy- og ærespremiehoppe ved kåring i Ålborg i 2004. Ashka fikk tre ganger 8 i bevegelser og 8 i helhet.

Fått føll? Send inn bilder og informasjon til aaseberit@avlshest.no.


Be the first to comment

Legg inn en kommentar