«E.T.» debuterer som avlshingst

Dette innlegget ble publisert 12. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

Cryozootech har klonet flere hingster (foto: faksimile: cryozootech)Hugo Simons topphest E.T. kommer til å virke i avlen via sin 3-årige klone «E.T. Cryozootech-Stallion».

Det melder det franske firmaet Cryozootech, som har spesialisert seg på kloning av kjente sportshester. Hingsten er den førsten klonen av en framgangsrik hingst som settes i avl. Han har blitt godkjent av Zangersheides stambok, og fertiliteten har blitt testet. En hoppe som ble inseminert i januar er drektig. Han er for ung til å ha frossensæd, og sæden vil heller ikke bli transportert.

Hingsten vil stå i Normandie, og ha et begrenset antall hopper. Klonen kommer utelukkende til å bli brukt i avl og ikke konkurrert, uttaler Cryozootech. E.T.s klone ble født i Texas i 2006 ved hjelp av et samarbeid mellom det franske firmaet og Texas A&M University, som har klonet andre dyr i kommersiell sammenheng.

Den opprinnelige hingsten E.T. er stambokført i det tyske hannoveranerforbundet. Forbundet har tidligere vært skeptiske til kloning av fuksen, fordi han ikke ble sett på som et hingsteemne som unghest. Den originale E.T. er etter hingsten Espri og vant som 8-åring verdenscupfinalen med Hugo Simon i 1996, og var samme år plassert i OL i Atlanta. Han vant også verdenscupfinalen i 1997 og 23-åringen nyter nå pensjonisttilværelsen hjemme hos Hugo i Tyskland.

Kilde: horsetalk.co.nz

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*