KWPN: Bustique dyrest på auksjonen

Et «wild card» på katalog nummer 1 fikk budene til å hagle.

Til slutt stoppet det opp på summen 220 000  € (cirka 1,9 millioner norske kroner). Spranghingsten Bustique etter Indoctro/Grannus var nemlig et lite wild card inn i auksjonen, og var ikke annonsert sammen med de andre i utgangspunktet. Under hingstekåringen i KWPN denne uken ble Bustique premiert som reservefløy blant spranghingstene. En betegnelse kjøperne tydeligvis satte pris på. – Planen er å la hingsten være i Nederland – først skal han uansett igjennom 70-dagerstesten i Ermelo, sa Paul Hendrix som kjøpte Bustique sammen med en fra Canada.

Pengene satt løst tidlig i auksjonen, for på katalog nummer 2 kom det nok en fløyhingst. Dressurhingsten Beau (e. Lingh/Ferro) imponerte både kåringskommisjon og kjøpere, og ble solgt for 195 000  € (cirka 1,7 norske millioner kroner). Lingh står, som Avlshest.no har skrevet om tidligere, på Flyinge den kommende sesongen.

Gjennomsnittsprisen for de 32 auksjonshestene landet på 37 000  € (cirka 320 000 norske kroner) – noe arrangørene kan si seg fornøyde med i dagens finanssituasjon. Totalt ble det solgt hester for en sum på € 1.144.500. Som et medlem av komitéen uttalte før auksjonen: – Beat the recession – go for the stallion!

Be the first to comment

Legg inn en kommentar