-Imponerende bra gang

dsc_1494karenvibekeBurde ikke testrytteren også testris? Karen og Vibeke tok ansvar og sjekket ut Anita Sande.

Under AEG har vi delt presserom med de to herlige videobloggerne Karen og Vibeke. De to jentene har blitt meget populære gjennom sin videoblogg på hest.no. Og så viser det seg at de er litt avlsinteresserte også.

Onsdag bestemte nemlig disse kreative jentene seg for å testri nettopp testrytter Anita Sande. I videobloggen spør jentene henne hva hun ser etter hos hingstene og vi får se Vibeke testri. Vi tok en prat med dem om hvordan det gikk, og ba dem ta stilling til om Anita Sande burde kåres eller ikke.

Først tok vi en liten prat om eksteriøret hennes.

– Hun er litt for smal over rumpa. Hun går fint inn i livet liksom, det har jeg sett når hun har på ridejakka, men hun går ikke godt nok ut igjen. Hvis rumpa var litt bredere hadde nok Vibeke sittet litt bedre. Men hun får en åtter altså, sier Karen.

– Beste jeg har ridd, sier Vibeke.

Jentene er enige om at Anita bør få full pott på gangartsindeksen. De er nemlig meget imponert over hennes smidige, bølgende gange – selv med Vibeke på ryggen.

Når det gjelder sprangegenskapene er de ikke fullt så overbevist.

– Hun får 4, er ikke det ganske dårlig? spør Karen.

Samlet vurdering:

Eksteriørindeks: 8
Gangartsindeks: 10
Sprangindeks: 4
Lynne/Stallvaner: Godkjent

Samlet vurdering: Fine former, litt for smal over rumpa. Imponerende bra gange, smidig og bølgende. Gode egenskaper å avle videre på. Sprangindeksen er basert på et hopp over en litt tilfrosset søledam.

KÅRET!!

Se videobloggen hvor Anita Sandes testes:


Be the first to comment

Legg inn en kommentar