De Noir til Belgia

Dette innlegget ble publisert 16. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Isabel Bache viser De Noir for den norske kåringsnemda i januar i år. 22. februar vil den danske elitehingsten De Noir bli presentert for belgiske hoppeeiere når I.P.S. Horse Group holder hingsteshow.

Den halvt norskeide elitehingsten etter De Niro/Matcho AA/Akut vil bli vist av sin faste rytter Isabel Bache sammen med en annen danske hingst, Skovens Rafael.

Begge disse hingstene står oppstallet på Katrinelund i Danmark i bedekningssesongen. Katrinelund har et godt samarbeid med I.P.S. Horse Group og hingstene vil på denne måten også bli tilgjengelige for belgiske hoppeeiere.

I høst ble det kjent at norske Kristin G. Andresen hadde kjøpt halvparten av den nå 9 år gamle hingsten. De Noir har allerede rukket å sette sitt preg på dansk avl og ble utnevnt til elitehingst i Dansk Varmblod i en alder av bare 8 år.

De Noir har de siste årene ligget helt i toppen av den danske bedekningsstatistikken. I fjor fikk han 163 bedekninger i DV og 37 i andre forbund. Av disse var 7 i Norsk Varmblod.

Men det kan nok hende at det blir flere neste år for i januar i år stilte De Noir til kåring i Norsk Varmblod og oppnådde 1. premie. De Noir er i tillegg kåret i ASVH og Hannoveranerforbundet. Og nå skal han altså vise seg frem for det belgiske markedet også.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*