ASVH godkjente 19 hingster

Dette innlegget ble publisert 15. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

19 hingster godkjent hos ASVH under årets kåring på Flyinge.

I løpet av uken ble de rundt 80 hingstene som stilte til årets kåring i ASVH redusert til 19 som har fått godkjennelse til å virke i svensk avl fremover.

3-åringene
JJ Rayban ris her at testrytter Nikolaj Kowalski under kåringen på Brunstad forrige måned.Av de 3 år gamle hingstene var det kun en gangartshingst og en spranghingst som kom gjennom nåløyet. Norskeide JJ Rayban imponerte den svenske kåringsnemda i alle fasene av bruksprøven og fikk tildelt B godkjennelse for ett år i likhet med spranghingsten Common Sense.

Mr. Gold G
Blant de 4 år gamle hingstene var det også en norskeid deltaker. Men Milan-sønnen Mr. Gold G ble ikke kåret i denne omgang. Hingsten kom seg fint gjennom den første fasen av kåringen, men gjorde ikke like god figur i fase II.

Han viste seg riktignok fint under egenryttertesten på torsdag, selv om dommerne påpekte at han ikke var så energisk for dagen. Lørdag var det testrytterenes tur. Hella Kuntz ga han karakterene 7 – 7, mens Heiner Sudowe ga 8 -8. Her er deres kommentarer:

Omdöme testryttare dressyr:
Hella Kuntz: I framvikt i trav och galopp. Lite stel i längningarna, Svarar inte så bra för skänkeln (7-7).
Heiner Sudowe: Trevlig häst, god sittkänsla i trav. Han kan inte böja sig tillräckligt i bålen. Han är inte hög nog i nacken, går i för låg form. Han vill gå framåt, men i galopp blir han för flack (8-8).

4-åringene
Don Romantic fikk to 4 år gamle sønner godkjent. (Foto: Dansk Varmblod)Tilslutt var det 4 gangartshingster som ble godkjent av 4-åringene i år. To av disse er etter den danske Don Schufro-sønnen Blue Hors Don Romantic. Alle disse fikk AB t.o.m. 2014.

Damino SD (SWB) 1157 e. Don Romantic/Amiral 764
Firenze e. Florestan/Donnerhall
Flash Dancer I. M. (SWB) e. Don Romantic/Tip Top
Santiago (SWB) e. Santago (ex Swingo)/Flemmingh

5-åringene
Mens det blant 5-åringene var to gangartshingster og tre spranghingster som oppnådde  kåring. Disse fikk også AB t.o.m. 2014.

Dalwhinnie (SWB) e. De Niro/Rohdiamant
Zamboucca e. Stedinger/Rotspon

Avon (SWB) e. Quidam de Revel/Cortez
Baltimore e. Balou du Rouet/Landor
Colmar e. Colman/Accord II

Edward Gal og LinghPrestasjonshingstene
Flere utenlandske og eldre hingster hadde også tatt veien for å forsøke å bli kåret i ASVH. Velkjente Lingh skal blant annet stå i avlstjeneste på Flyinge denne sesongen. 8 hingster oppnådde kåring og er nå godkjent med AB t.o.m. 2014.

Algot (SWB) e. Cardento 933/Corlando (ex Corland)
Blue Hors Lodestar e. e. Lauries Crusador xx/Weltmeyer
Broere Obelisk 1170 e. Matador/Clavecimbel
Chicago City (ex Chicago Z) e. Carthago/Matchero
King Louie 1171 e. Irco Marco 662/Chou Chin Chow xx
Lingh e. Flemmingh/Columbus
Odermus R e. Calido I 95117/Ramiro 95009
Zuidenwinde e. OO Seven/Jazz

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*