Kritikk mot materialprøve

Vilhelmsborg.Stutteri Firfod i Danmark kritiserer Dansk Varmblods materialprøve.

hjemmesidene finner du før- og ettervideoer av hingsten Airztrike som 17. september ble innlevert til 35-dagerstest på Vilhelmsborg.

“Vi synes, det er beskæmmende, at man på så kort tid og mod klækkelig betaling kan få sin hest gjort så meget ringere, når man overlader den i såkaldt professionelle og uvildige hænder i Danmarks største avlsforbunds regi. Det må være bydende nødvendigt, at management og ridning af hingstene føres op på et niveau, hvor det ikke er med hestenes helbred som indsats at sende dem til en 35-dages test.” skriver Stutteri Firfod på sine sider.

Kritikken kom etter at Airztrike, ifølge stutteriet, forverret sitt nivå under den profesjonelle treningen på Vilhelmsborg. Da innehaverne valgte å besøke hingsten under oppholdet var de ikke fornøyd med treningen og påpekte overfor treningslederen at hingsten var mindre løsgjort enn da de leverte den.

De regnet da med at problemet ville bli tatt opp med den daglige rytteren. Som de skriver på sin hjemmeside: “Men da vi nåede til afslutningsdagen 22. oktober mødte der os desværre som frygtet et billede af en forvirret, spændt og forholdt hest med blokeret rygmuskulatur, utaktet i vendinger og med tydeligt forsvar mod hånden. Det var aldeles ikke morsomt at være vidne til.”

Stutteriet har mottatt mye respons etter at de la ut videoene og artikkelen på hjemmesidene. Mange er enig i kritikken, mens andre mener at feilen ligger hos Stutteri Firfod. Les mer om reaksjonene her.

Kilde: heste-nettet.dk

Be the first to comment

Legg inn en kommentar